LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportski događaj za cijelu obitelj

Rekreativno trčanje prožima hrvatsku svakodnevnicu

Društvo sportske rekreacije "Aktivan život" već devetu godinu organizira "Volim trčanje". Ove će se godine održati 12. lipnja 2016. na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu.

Društvo sportske rekreacije "Aktivan život" već devetu godinu organizira "Volim trčanje". Ove će se godine održati 12. lipnja 2016. na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu.

Kros utrka Volim trčanje prvi je put održana prije devet godina, u vrijeme kada utrka na kraće staze u Hrvatskoj gotovo i nije bilo. Trčanjem su se tada većinom bavili atletičari i ostali sportaši radi kondicijske pripreme, kao i iskusni rekreativci, maratonci i polumaratonci. Glavni cilj njezinog pokretanja bio je omogućiti novim osobama u svijetu rekreativnog trčanja sudjelovanje u događanju na kojem će se moći okupiti, okušati s izazovom staze i dobro se zabaviti.

Foto: Mario Radaković

Popularizacija rekreativnog trčanja i povećanje broja rekreativnih trkača misija je s kojom se ova utrka razvija već devet godina. Njezina prepoznatljivost među rekreativcima svake godine raste pa se tako posljednjih godina traži startni broj više za nastup na nekoj od utrka: Utrka rekreativaca (2 km), Utrka građana (5 km) i Utrka Volim trčanje (11,5 km).

S ciljem dovođenja trčanja u obitelj, u sklopu utrke osmišljen je i sportski sadržaj za djecu kroz četiri dječje utrke za različita godišta (utrke na 800 m, 500 m, 200 m i baby maraton na 50 m), čime je ova utrka danas postala pravi sportski događaj za cijelu obitelj.

Podizanje svijesti o važnosti kontinuirane tjelesne aktivnosti kod pojedinaca, ali i cijele obitelji, zajednički je cilj svih projekata udruge Aktivan život: Vikendom na Medvednicu, Adidas škola trčanja, kros utrka Volim trčanje, Zagrebački noćni cener i Zagrepčanka 512.

Neka rekreativno trčanje i bavljenje tjelesnim aktivnostima prožme hrvatsku svakodnevnicu! 12. lipnja 2016. u 9 sati dođite na savski nasip kod Boćarskog doma. Više o načinu prijave i satnici možete pročitati na stranici utrke.

FOTO: MARIO RADAKOVIĆ