LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tihana Nemčić Bojić

Profesorica zagrebačkog KIF-a uskočila u „cipele” Joška Jeličića i postala prva stručna analitičarka

Prvi put u povijesti Hrvatske, žena je preuzela ulogu stručne analitičarke u sportskom novinarstvu, a za svojim imenom nosi fascinantnu biografiju.

Prvi put u povijesti Hrvatske, žena je preuzela ulogu stručne analitičarke u sportskom novinarstvu, a za svojim imenom nosi fascinantnu biografiju.

Hrvatska televizija (HTV) predstavila je novo lice u svom sportskom studiju nakon odlaska Joška Jeličića, koji je napustio HTV navodeći nedostatak snage za rad nakon ispadanja Hrvatske. Tihana Nemčić Bojić, doktorica nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, preuzela je ulogu analitičarke tijekom Europskog nogometnog prvenstva te je u studiju HRT-a pratila posljednji dan osmine finala Europskog prvenstva, donoseći svoje bogato iskustvo kao bivša reprezentativka i izbornica futsal reprezentacije.

Prvi put u povijesti Hrvatske, žena je preuzela ulogu stručne analitičarke u sportskom novinarstvu, a za svojim imenom nosi fascinantnu biografiju. 36-godišnja Nemčić Bojić na nogometni put je krenula u rodnim Križevcima, a kasnije je u ŽNK Dinamo. Bivša je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija U15 i U17, a sad obnaša dužnost izbornice ženske futsal A reprezentacije. Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za nogometnog trenera s licencom UEFA Pro 2018. godine, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta. Osnivačica je prvog malonogometnog kluba u Hrvatskoj, MNK Alumnus i prva trenerica muške nogometne ekipe u Hrvatskoj. 

Nevjerojatna studentica KIF-a oborila dva svjetska rekorda!


Nemčić Bojić je sudjelovala u HNS-ovoj kampanji Ženama je mjesto u nogometu zajedno s Doris Bačić, vratarkom ženske A reprezentacije, Ivom Olivari, team menadžericom muške A reprezentacije i Ivanom Martinčić, međunarodnom sutkinjom. 
 

Perfekcionizam u sportu: super oružje ili prokletstvo?


Nemčić Bojić ističe važnost objektivnosti u svom radu, posebno kada je riječ o analizi utakmica.
 

„Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i na fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima.”, kazala je Nemčić Bojić u emisiji.

 

Postanite student tutor i podijelite svoja iskustva i znanje s mlađim kolegama!


FOTO: HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA / SCREENSHOT