LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportske avanture

Prijedlog za aktivno ljeto: kreću biciklijade na Velebitu

Za aktivno provođenje ljeta dobar su odabir Sveti Rok MTB, Velebike Express, Velebike Marathon i Uspon na Tulove grede. Organizira ih udruga Srce Velebita.

Za aktivno provođenje ljeta dobar su odabir Sveti Rok MTB, Velebike Express, Velebike Marathon i Uspon na Tulove grede. Organizira ih udruga Srce Velebita.

Udruga Srce Velebita ovog ljeta priprema čak tri biciklijade i jednu MTB-utrku na području Parka Velebit i Općine Lovinac.

Sveti Rok MTB održat će se od 12. do 14. lipnja. Oganizatori poručuju da će se slijediti upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno sve nužne mjere zaštite od koronavirusa   

– U petak, 12. lipnja, predviđene su vođene bike & hike ture na Tulove grede – 45 km biciklom i 2,5 sata pješice, odnosno na Zir – 30 km biciklom i 2,5 sata pješice. Panoramski pogled na Liku i Jadran najveći je izazov za bolje upoznavanje ovih predjela koji ostavljaju bez daha. U subotu, 13. lipnja, ponuđene su tri vođene biciklističke ture: 1) premijerni 78 km dugački majstorski ciklus samo za vrhunski spremne bicikliste koji s pravom nosi ime Srce Velebita Epic; 2) 43 km srednje teške, ali tehnički zahtjevne staze koja nagrađuje veličanstvenim pogledima, stoga nazvana Winnetou (iz Like preko Velebita na more) i 3) obiteljska, srednje teška staza od 40 km koja prolazi kroz livade i okolne brežuljke i niz bistrih potoka imena River Deep Mountain High. U nedjelju, 14. lipnja, u ponudi su Mile vode – 64 km vrlo teške staze velebitskim bespućima, Hard – 55 km divljinom Velebita (MTB i gravel poslastica) te Zir i Suvajski bunari – 35 km lagane staze za obitelji uz izvore, mlinove i lokalne OPG-ove! – navode.

Kažu i kako je spreman 15. Velebike Express. Zakazan je za period od 19. do 21. lipnja. 

Bike avantura duga 150 km Sjevernim i Srednjim Velebitom započinje usponom iz Like na Velebit (visinska razlika 1600 m/nv), a nastavlja se kroz NP Sjeverni Velebit i Park prirode Velebit. Zbog smještajnih kapaciteta prvih 16-ero prijavljenih kreće u ovogodišnju nezaboravnu avanturu veličanstvenim Velebitom! – ističu iz Udruge.

Kraljem ljeta, točnije od 26. do 30. kolovoza, prvi put organizira se Velebike Marathon – 250 km na MTB i gravel biciklima duž cijelog Velebita. Zbog smještajnih kapaciteta također je namijenjen za samo prvih 16-ero prijavljenih. 

A za kraj, već tradicionalno, u planu je utrka Uspon na Tulove grede. Održat će se od 11. do 13. rujna na težoj i lakšoj stazi u ženskoj i muškoj kategoriji te AC/DC kategoriji e-bikeova.

– Sasvim nove trase utrke u odnosu na tri prethodne godine garantiraju i dosadašnjim natjecateljima nove i još veće izazove! – dodaju iz organizacije. 

FOTO: SRCE VELEBITA