LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova literatura

Predstavljen udžbenik o menadžmentu sportskog turizma za studente kineziologije i ekonomije

Udžbenik je naime prvenstveno namijenjen studentima Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta kao i drugim studentima na visokim učilištima na kojima se proučava ova tematika.

Udžbenik je naime prvenstveno namijenjen studentima Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta kao i drugim studentima na visokim učilištima na kojima se proučava ova tematika.

Sveučilišni udžbenik Menadžment sportskog turizma i srodnih oblika turizma predstavljen je u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Udžbenik je nastao na temelju višegodišnjih istraživanja profesora Kineziološkog fakulteta, autora Mate Bartolucija, Sanele Škorić, Mirne Andrijašević te još deset suradnika s Ekonomskog i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, ali i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Visoke poslovne škole Aspira, te Veleučilišta u Karlovcu.

– Problematici razvoja sportskog turizma nužno je pristupiti interdisciplinarno o čemu svjedoči i uključenost stručnjaka s nekoliko institucija u kreiranju ovog udžbenika. – naglasila je autorica dr. sc. Sanela Škorić.

Sveučilišni udžbenik Menadžment sportskog turizma i srodnih oblika turizma bavi se sportskim turizmom kao zajedničkom djelatnosti sporta i turizma na turističkom tržištu destinacije kojom je neophodno znati kvalitetno upravljati. Udžbenik obrađuje teme iz sportskog turizma kroz različite oblike: zimski sportski turizam u planinskom području, ljetni sportski turizam na moru, sportski turizam u ruralnom prostoru, golf turizam, nautički turizam, zdravstveni i wellness turizam, sportsko rekreacijski turizam, veliki sportski događaji, nogomet i turizam. 

– Hrvatska u svojoj raznolikosti i ljepoti predstavlja inspiraciju i izazov za stručnjake iz područja  kineziologe u svrhu kreiranja programa za potrebe turista, njihova zdravlja i zabave kroz aktivan  odmor. – istaknula je autorica dr. sc. Mirna Andrijašević na predstavljanju udžbenika.

Udžbenik je prvenstveno namijenjen studentima Kineziološkog i Ekonomskog fakulteta kao i drugim studentima na visokim učilištima na kojima se proučava ova tematika. Jednako tako, namijenjen je i stručnjacima turizma u praksi koji se bave projektima razvoja turizma u destinacijama za novo promišljanje održivog razvoja turizma u ovim izazovnim vremenima za turističku djelatnost.
FOTO: VELIMIR BREZAR