LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportsko natjecanje

Poznati su novi natjecatelji UniSport završnice

U Varaždinu su na natjecanju UniSport Play snage odmjerili sportaši u četirima sportovima, a samo su najbolji osigurali mjesto na završnici UniSport turnira koji će se održati u svibnju u Rovinju.

U Varaždinu su na natjecanju UniSport Play snage odmjerili sportaši u četirima sportovima, a samo su najbolji osigurali mjesto na završnici UniSport turnira koji će se održati u svibnju u Rovinju.

Varaždin je 12. i 13. travnja bio domaćin sportskom natjecanju UniSport PLAY kojim je odlučeno o tome koji su posljednji sportaši i sportašice koji će sudjelovati na UniSport Finalsima ovog svibnja u Rovinju. Natjecanja su se održala u tenisu, stolnom tenisu, odbojci i šahu, a UniSport Fup ugostio je futsal-igrače i iz inozemstva. Domaćin Varaždin bio je spreman s čak pet lokacija na kojima se borilo za najbolje plasmane.

Svoje karte za Rovinj u stolnom tenisu osigurale su ekipe Sveučilišta u Osijeku, Sveučilišta u Zadru i TVZ-a u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i Sveučilište u Splitu u muškoj konkurenciji te Veleučilište u Požegi u ženskoj. Natjecanje se održalo u prostorijama STK-a Varaždin, a najbolje u ženskoj konkurenciji bile su Osječanke koje su u četiri meča izgubile samo jedan set. U muškoj su konkurenciji do finala bez poraza došli stolnotenisači TVZ-a i Sveučilišta u Splitu, a boljima su se u dvoboju pokazali Splićani.

Stolni tenis, FOTO: UniSport

Šahisti su mečeve odigrali u Hotelu Turist, a najbolje su bile ekipe Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Zadru i TVZ-a u obje konkurencije. U muškoj će se konkurenciji u Rovinju boriti i Veleučilište u Vukovaru te u ženskoj Veleučilište u Karlovcu.

Na terenima TK-a Varteks odigrani su teniski mečevi u muškoj konkurenciji, a u Rovinju će nastupiti ekipa Sveučilišta u Zagrebu koja je u finalu nadigrala Dubrovčane s 2:1, kao i Osječani i Riječani koji su osvojili treće, odnosno četvrto mjesto.

U odbojkaškoj ženskoj konkurenciji plasman u završnicu izborile su ekipe Sveučilišta u Zadru i Veleučilišta u Vukovaru koje su u finalu odigrale 2:1, a u Rovinju će ih dočekati prošlogodišnje sudionice Finalsa – odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U Varaždinu je tijekom natjecanja održan i UniSport Futsal Kup na kojemu je najbolja bila ekipa Veleučilišta u Karlovcu koja je u finalu nadigrala Sveučilište Sjever. Na Kupu su sudjelovale i inozemne ekipe – Univerzitet u Zenici, Univerze na Primorskem te FG Maribor.

FOTO: UNISPORT