LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacija tjelovježbe

Pod vodstvom KIF-ovaca više od 150 vježbača vježbalo na finalnom treningu Aktivne Hrvatske

– Jedan od temeljnih ciljeva KIF-a je uvođenje adekvatne razine tjelesne aktivnosti i sati tjelesnog odgoja u osnovnim školama kako bismo mlade od najranije dobili učili o važnosti tjelovježbe i kretanja! – istaknuo je dekan KIF-a.

– Jedan od temeljnih ciljeva KIF-a je uvođenje adekvatne razine tjelesne aktivnosti i sati tjelesnog odgoja u osnovnim školama kako bismo mlade od najranije dobili učili o važnosti tjelovježbe i kretanja! – istaknuo je dekan KIF-a.

Više od 150 Zagrepčana odradilo je jutarnji finalni trening devete sezone Aktivne Hrvatske. Livada ispred zagrebačkih fontana, javljaju organizatori, bila ja ispunjena do posljednjeg mjesta.

Tim Kineziološkog fakulteta jednosatnim je treningom dobro aktivirao sve generacije vježbača, a projekt Aktivna Hrvatska, čiji je cilj popularizacija tjelovježbe, podržao je i Predsjednik RH Zoran Milanović, pod čijim se pokroviteljstvom i održava. 

– Posebno mi je zadovoljstvo prihvatiti pokroviteljstvo nad održavanjem ovog sportsko-edukativnog projekta, osobito u okolnostima pandemije, kada je briga za tjelesno zdravlje važnija nego ikada. Vjerujem da će projekt pridonijeti promociji tjelesnih aktivnosti kao načina života u svrhu poboljšanja zdravstvenog statusa i nastaviti poticati građane na zdraviji život! – istaknuo je predsjednik Republike. 

Treningu su se odazvale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, poput glumice Barbare Nole i voditeljice Lorene Nosić. Sportaše su predstavljali kapetanica Hrvatske odbojkaške reprezentacije Samanta Fabris, koja je bila u pratnji kolege odbojkaša Frana Peterlina. Bili su tu i rukometaši PPD-a Zagreb i reprezentativci Matej Hrstić i Zvonimir Srna te brojni drugi.

Finalni trening vodili su kineziolozi KIF-a: Ana-Marija Galeković, Lukrecija Dragić, Tina Živković i Patrik Kramarić uz podršku studenata KIF-a. 

– Iznimno sam ponosan što je Kineziološki fakultet uz ovaj projekt od samog početka. Kroz godine zajedno smo uspjeli osvijestiti građane o važnosti zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, no još je dug put pred nama kako bismo ostvarili željene ciljeve. Jedan od temeljnih ciljeva KIF-a je uvođenje adekvatne razine tjelesne aktivnosti i sati tjelesnog odgoja u osnovnim školama kako bismo mlade od najranije dobili učili o važnosti tjelovježbe i kretanja! – istaknuo je tom prigodom dekan KIF-a Tomislav Krističević.

FOTO: FILIP POPOVIĆ