LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Više od sportskog natjecanja

Počeli STEM Gamesi 2022!

U ovih 5 dana natjecatelji će se suočiti sa stvarnim zadacima koji ih čekaju nakon fakulteta, istraživat će nove tehnologije, nove lijekove i prilike.

U ovih 5 dana natjecatelji će se suočiti sa stvarnim zadacima koji ih čekaju nakon fakulteta, istraživat će nove tehnologije, nove lijekove i prilike.

U najromantičnijem gradu Mediterana, Rovinju, službeno su otvoreni STEM Gamesi. Natjecanje broji više od 1500 studenata sa 17 STEM fakulteta.

Nakon intenzivnog organiziranja natjecanja zadnjih nekoliko mjeseci, spremi su zadaci za STEM Games Arene znanja, spremi su sportski tereni, i nova Games Arena eSporta, a tu je i zabavni dodatni program.

 

Interdisciplinarnost, suradnja znanstvenika i mladih su samo neke od ključnih djelatnosti koje vode poboljšanju općeg zdravlja, napretku u svim područjima života i naposljetku, pružaju prilike koje čine svijet boljim i sigurnijim mjestom za život – što je generalna tema ovogodišnjih Gamesa, World of opportunities, a u ovih 5 dana natjecatelji će se suočiti sa stvarnim zadacima koji ih čekaju nakon fakulteta, istraživat će nove tehnologije, nove lijekove i prilike u svijetu kojem su potrebni visoko kvalitetni mladi umovi kojih ovih dana sigurno neće nedostajati u Rovinju. Gamesi, poručuju organizatori, potiču kreativnost, inovacije, suradnju kao i sportski duh i fair play!
 

Naravno, gdje su studenti tu je i nezaboravna zabava te se nakon napornog rješavanja zadataka ili jedne od najzanimljivije utakmice svih vremena sprema i dodatni programi koji uključuje beer pong, karaoke, alias, potragu za blagom, bench press, pikado, povlačenje užeta, turnir u beli, briškuli i trešeti, a za vikend na redu su i koncerti

 

U petak 20. 5. dolazi triljski reper Grše, a u subotu 21. 5. osječki treper z++.

FOTO: PRESS