LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferenciju je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Otvorena je 12. međunarodna konferencija „Kondicijska priprema sportaša"

12. međunarodna konferencija 'Kondicijska priprema sportaša' održava se na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu te završava u nedjelju 23. veljače.

12. međunarodna konferencija 'Kondicijska priprema sportaša' održava se na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu te završava u nedjelju 23. veljače.

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu jučer je otvorena 12. međunarodna konferencija pod nazivom 'Kondicijska priprema sportaša'. Konferenciju su organizirali: Udruga kondicijskih trenera Hrvatske, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu te National strenght and conditioning association (NSCA). Godišnju konferenciju otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u pozdravnom govoru istaknuo važnost fizičke aktivnosti i sporta te značaja Kineziološkog fakulteta za razvoj vrhunskih sportaša s uspješnim rezultatima.

Dekan Kineziološkog fakulteta Damir Knjaz, istaknuo je kako je cilj ove konferencije spojiti teorijska i znanstvena istraživanja s praksom, a u konačnici i poticanje organiziranja sličnih konferencija i na drugim područjima kineziologije.

Jučer je također bilo proglašenje najboljeg kondicijskog trenera u 2014. godini, a nagradu je dobio doc. dr. sc. Mario Tomljanović, donedavni trener hrvatske rukometne reprezentacije i zaposlenik Kineziološkog fakulteta u Splitu. 

Konferencija se nastavlja danas, u planu su brojne teorijske i praktične radionice, a u nedjelju je organiziran i praktični seminar na temu 'Kondicijska priprema u nogometu', čiji će gost, između ostalih, biti i stručnjak za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozlijeda te djelatnik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida - Carlos Lalin.

Za sve dodatne informacije možete pročitati detaljan plan i raspored predavanja ili informacije možete pronaći na pozivnicama za konferenciju i seminar. 

FOTO: KIF