LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo turizma i sporta

Osigurano više od 200 tisuća eura za stipendiranje školarina bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima

Prijave na natječaj otvorene su do kraja listopada 2024. godine.

Prijave na natječaj otvorene su do kraja listopada 2024. godine.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je natječaj s ciljem poboljšanja uvjeta za obrazovanje bivših i aktivnih vrhunskih sportaša. Ta inicijativa usmjerena je na osiguranje boljih uvjeta skrbi o sportašima, podršku u obrazovanju te poticanje dual karijera, čime se želi olakšati tranzicija sportaša iz profesionalnog sporta u druge sektore.

Natječaj za dodjelu stipendija za školovanje u 2024. godini ima za cilj stipendiranje vrhunskih sportaša za obrazovne programe koji uključuju stručnu izobrazbu za trenere, kao i sveučilišne studije iz kineziologije i srodnih područja. Prema riječima ministra Tončija Glavine, prošle godine ukupna subvencija stipendija iznosila je više od 200 tisuća eura.
 

„Prošle godine subvencionirali smo školarine za 153 vrhunska sportaša koji su upisali različite obrazovne programe na visokim učilištima ili ustanovama za stručno osposobljavanje i usavršavanje u sportu u ukupnom iznosu većem od 200 tisuća eura.“, rekao je ministar.



Ove godine Ministarstvo je osiguralo još veća financijska sredstva. Ministar Glavina naglasio je važnost dual-karijere za sportaše, ističući da je važno omogućiti im uspješnu tranziciju u druge profesionalne sfere nakon završetka sportske karijere.

Studenti prava se pobunili protiv dvostruke školarine, dekan odgovorio: „Svakodnevno obavljamo povrate"


 

„U ovoj godini osigurali smo još veća financijska sredstva te pozivamo sve bivše i sadašnje vrhunske sportaše da se prijave na ovaj natječaj, kojim posebno brinemo za dual-karijeru sportaša, jer smo svjesni koliko je to važno za sportaše kako bi nakon sportske karijere mogli uspješno nastaviti raditi i u nekom drugom području.“, kazao je ministar.


Rok za prijavu na natječaj je 31. listopada 2024. godine. Više informacija o natječaju može se pronaći na službenoj web-stranici Ministarstva.
IZVOR: MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA