LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni sport

Odbojkašice HKS-a upisale još jednu pobjedu

Od akademske godine 2017/2018. studentice Hrvatskog katoličkog sveučilišta započele su s nastupima u sveučilišnoj odbojkaškoj ligi Sveučilišta u Zagrebu, ali i u Katoličkoj odbojkaškoj ligi (KOL-u). Prošlom su utakmicom stekle nove bodove.

Od akademske godine 2017/2018. studentice Hrvatskog katoličkog sveučilišta započele su s nastupima u sveučilišnoj odbojkaškoj ligi Sveučilišta u Zagrebu, ali i u Katoličkoj odbojkaškoj ligi (KOL-u). Prošlom su utakmicom stekle nove bodove.

U subotu, 17. ožujka, odigrao se dvoboj između ženske ekipe Hrvatskog katoličkog sveučilišta i ekipe Sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha. U međusobnom susretu pobijedile su odbojkašice HKS-a rezultatom 2:0 te tako stekle važnu pobjedu za daljnje natjecanje. Usput, cure su s nama podijelile dojmove s utakmice, ali i kakav je osjećaj natjecati se u ovoj ligi. 

– Sudjelovanje u KOL-u novo je pozitivno iskustvo koje pruža puno više od samoga odigravanja jedne utakmice. Molitvom prije utakmice smanjujemo negativnu energiju ili onu sportsku napetost protiv suparničke ekipe, a molitvom nakon utakmice ponovno smo svi jedna ekipa kojoj je glavni cilj postići osjećaj zadovoljstva u svakome od nas i kada dođe do poraza. – rekla je Klara Vukšić

Od akademske godine 2017/2018. studentice Hrvatskog katoličkog sveučilišta započele su s nastupima u sveučilišnoj odbojkaškoj ligi Sveučilišta u Zagrebu, ali i u Katoličkoj odbojkaškoj ligi (KOL-u). Ako možda dosad niste čuli za ovu vrstu natjecanja, radi se o ligi u organizaciji Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije koja okuplja preko dvije tisuće sportaša u sedam različitih sportova.

U odbojci se ove godine natječe šest ženskih ekipa, uglavnom povezanih preko zagrebačkih župa i zajednica mladih, a prijašnjih godina uz žensku ligu bila je također aktivna liga mješovitih ekipa. Natjecanje okuplja mlade rekreativne sportaše željne druženja i zdravog sportskog nadmetanja.

– Uz odličnu atmosferu drži nas i napetost na utakmicama. Upoznajemo nove osobe i sklapamo nova prijateljstva. Nadam se da će se dogodine prijaviti još više ekipa. – istaknula je Marijana Matošević.


FOTO: Unicath.hr

– Drago mi je da je naš tim dio KOL-a. Prijateljska atmosfera prisutna je na svakoj utakmici. Veselja, igre i dobre zabave nikada ne nedostaje! – izjavila je Elena Bračun.
FOTO: UNICATH.HR