LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kampus Borongaj

Od nogometa do beer ponga: ovogodišnja Kampusijada oborila rekorde

Sportsko-rekreacijsko događanje Kampusijada okupilo je više od 1500 ljudi. Organizatori ističu kako im je lijepo vrijeme zasigurno išlo u prilog.

Sportsko-rekreacijsko događanje Kampusijada okupilo je više od 1500 ljudi. Organizatori ističu kako im je lijepo vrijeme zasigurno išlo u prilog.

Preko 1500 natjecatelja, volontera, studenata i gostiju posjetilo je ovogodišnju Kampusijadu. Događaj su organizirali Hrvatski studiji, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Fakultet prometnih znanosti.

– Veliki pomak dogodio se u odnosu na prošlu godinu kada nas je omela kiša i kada je Kampusijadu posjetilo svega tristotinjak sudionika. Posebno nas je razveselila brojka od preko 1000 prijavljenih natjecatelja – ističu organizatori.

Studentima je, očekivano, najzanimljiviji sport bio nogomet, koji je igralo oko 150 ljudi. Zanimljivo je kako ga slijedi stolni tenis. Rekete je u četvrtak koristilo oko 100 ljudi, a preko 100 ih se okušalo u beli. Stotinjak najveselijih zaigralo je beer pong. Najviše natjecatelja bilo je s Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta te Fakulteta prometnih znanosti, a nakon njih slijede PMF, KIF, PBF, AF, ŠF i mnogi drugi. Organizatorima je pomagalo preko 70 volontera.

– Nakon svega što smo prošli ove godine u Organizacijskom odboru, nakon svih poteškoća i problema izrazito sam ponosna na svoje kolege i na sve volontere koji su sudjelovali na ovom projektu. Smatram da je ovogodišnja Kampusijada oborila mnoge naše „nezapisane” rekorde. Jako smo zadovoljni projektom u cijelosti.  Naravno, na tako velikom projektu mogući su i propusti, ali mi se svim silama trudimo da ih riješimo ili popravimo za sljedeću godinu. Nadamo se da će se ova prekrasna tradicija koja spaja ne samo naše studente, već i studente cijelog Sveučilišta u Zagrebu nastaviti. Ovom se prilikom u ime cijelog Organizacijskog odbora zahvaljujem svima koji su doprinijeli ostvarenju ovog projekta – opisala je Nela Daničić iz Organizacijskog odbora.

Kampusijadu je 2009. godine pokrenuo Studentski centar u Zagrebu na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj, a od 2014. godine organiziraju je studentski zborovi borongajskih fakulteta. Projekt je nagrađen Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2015/2016.