LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alpsko skijanje

Nova skijaška senzacija: Zrinka ima samo 19 godina, a njezin talent prepoznao je i Marin Čilić

Uz ovaj veliki uspjeh u seniorskoj konkurenciji, Zrinka je nedavno osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje u slalomu, a bila je i treća u veleslalomu.

Uz ovaj veliki uspjeh u seniorskoj konkurenciji, Zrinka je nedavno osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje u slalomu, a bila je i treća u veleslalomu.

Nakon dugih 16 godina posta, Hrvatska ima postolje u ženskom slalomu!

19-godišnja Zrinka Ljutić protekle je nedjelje zauzela treće mjesto na utrci Svjetskog kupa koju su djevojke vozile u Špindlerovom mlinu. Naša druga predstavnica, Leona Popović, osvjila je sjajno peto mjesto, a pobjeda je pripala Njemici Leni Duerr.

Uz ovaj veliki uspjeh u seniorskoj konkurenciji, Zrinka je nedavno osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje u slalomu, a bila je i treća u veleslalomu, prenosi Gol.hr

Prije četiri godine, kada je Ljutić imala samo 15 godina, njen talent je prepoznao naš proslavljeni tenisač Marin Čilić. Zaklada Marin Čilić od 2019. stipendije dijeli perspektivnim hrvatskim sportašima i glazbenicama, a upravo je Zrinka među prvima dobila spomenutu financijsku potporu.

Zrinka je, na temelju sjajnih uspjeha na juniorskim natjecanjima, stipendiju zaradila i godinu dana kasnije, a dio njenog pisma očito je posebno dirnuo Čilića koji je prepoznao talent i upornost naše mlade skijašice.

Za vrijeme lockdowna, tata, braća Tvrtko i Hrvoje te sestra Dora i ja, ostali smo u Austriji. Kada su zatvorili žičare, trenirali smo slalom na penjanje, svaki dan u šest ujutro, penjali smo se s kolcima, postavljali i sami održavali stazu. U to vrijeme, bili smo jedini koji su trenirali - napisala je tada Zrinka u motivacijskom pismu.

Zrinka, ponosan sam na tebe. Samo tako nastavi. Idemo! - komentirao je Čilić uspjeh svoje nekadašnje stipendistice.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT