LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna online konferencija

NBA kondicijska trenerica gošća je događaja koji organizira KIF s partnerima

– Podijelit će iskustva u radu s najboljim svjetskim košarkašima, tajne performanse sustava na najvišoj svjetskoj razini te otkriti kakav je bio njezin put kroz karijeru kondicijskog trenera i sportskog znanstvenika. – najavljuju organizatori.

– Podijelit će iskustva u radu s najboljim svjetskim košarkašima, tajne performanse sustava na najvišoj svjetskoj razini te otkriti kakav je bio njezin put kroz karijeru kondicijskog trenera i sportskog znanstvenika. – najavljuju organizatori.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski nogometni savez i Udruga kondicijskih trenera Hrvatske organiziraju 19. izdanje jedne od najprestižnijih međunarodnih sportskih konferencija Kondicijska priprema sportaša. Održat će se online, na web-stranici www.ukth.hr, 19. i 20. veljače, a ugostit će Lorenu Torres Rondu, NBA kondicijsku trenericu.

– Rođena Španjolka iza sebe ima vrhunsku karijeru u nekim od najboljih europskih klubova i nacionalnih reprezentacija, a na ovogodišnjem izdanju KPS-a podijelit će iskustva u radu s najboljim svjetskim košarkašima, tajne performanse sustava na najvišoj svjetskoj razini te otkriti kakav je bio njezin put kroz karijeru kondicijskog trenera i sportskog znanstvenika. – najavljuju organizatori.

Lorena Torres Ronda, ističu, od 2019. godine predvodi kondicijsku pripremu igrača Philadelphia 76ersa, a iza sebe ima zaista blistavu karijeru. Ova doktorica sportskih znanosti za najveće sportske izazove pripremala je odbojkaše i košarkaše F.C. Barcelona, reprezentaciju sinkroniziranog plivanja Španjolske, a do odlaska u Philadelphiu radila je kao sportski koordinator NBA momčadi San Antonio Spurs.

– Pridružit će joj se svjetski stručnjaci u području kondicijske pripreme kao što su Francesco Cuzzolin koji će govoriti na temu povratka vrhunskoj košarci nakon pandemije koronavirusa, Julio Calleja i Tihana Nemčić koji će predstaviti najnovija saznanja na temu oporavka u nogometu te brojni drugi. Svoja iskustva podijelit će i domaći stručnjaci, pa ćemo tako imati prilike slušati Tomislava Vlahovića koji će govoriti o imunitetu, prevenciji, najučinkovitijem liječenju te o protokolima povratka na teren nakon COVID-a. Nikša Sviličić predstavit će govor tijela u vrhunskom sportu, Edo Fantela i Edi Stipić govorit će o kondicijskoj pripremi u jedrenju, dok će Valent Sinković predstaviti ulogu kondicijske pripreme u njegovoj karijeri te koliko znanja koja je usvojio na fakultetu pomažu u njegovom svakodnevnom treningu. – ističu iz organizacijskog tima.

Najavljuju i Nogometni dan u sklopu ovogodišnje konferencije – 20. veljače posjetitelje očekuju brojna zanimljiva predavanja te uzbudljivi panel domaćih nogometnih stručnjaka i izbornika reprezentacija.
FOTO: SELECT PR