LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bujinkan Seishin Dojo Split

Naučite efikasno svladati napadača uz Ninjutsu

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Ninjutsu je ratnička vještina samoobrane i preživljavanja koju danas vježbaju desetci tisuća ljudi, svih dobi, u stotinama dvorana širom svijeta.

Bujinkan Seishin Dojo u prijevodu s japanskog jezika znači mjesto gdje vježba Božanski ratnik iskrenog srca. Škola u Splitu dio je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia iz Zagreba, koja je pak dio velike i poznate organizacije Bujinkan. Osnovao ju je Soke Hatsumi Masaaki, ujedno poglavar organizacije. Učenje ove vještine omogućilo je da se davna i skrivena znanja drevnih Ninji, koja su se učila i prenosila u tajnosti, otvore svima.

U školi se uči kompletan borbeni aspekt, od goloruke borbe i tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem pa sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Osim same borbe, učenike se podučava kako da budu moralni, pošteni i dobri ljudi koji su se spremni obraniti i suprostaviti bilo kojoj opasnosti. Ninjutsu kao ratnička vještina pomaže pri dosezanju umnog i fizičkog potencijala.

Klub ratničkih vještina Bujinkan Seishin Dojo Split obilježava prvih šest mjeseci svoga rada. A kako ova drevna vještina izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu. 

Kroz protekli period fokus podučavanja bio je na osnovama Ninjutsua, dok se ovoga mjeseca otišlo korak dalje i podučavala se borba nožem. Nož je izrazito opasno oružje, tim više što je lako dostupan i poprilično zastupljen na ulici. Lako se možete naći u situaciji da se trebate obraniti od napadača koji ga koristi.

Ovom prigodom Bujinkan Seishin Dojo Split nagrađuje prvih pet osoba koje se upišu u školu u sedmom mjesecu s besplatnim priručnikom. Treninzi se preko ljeta održavaju u splitskom parku Sustipan utorkom i četvrtkom od 19 do 21 sat. Svi zainteresirani mogu dobiti više informacija na službenoj Facebook stranici.

FOTO: BUJINKAN SEISHIN DOJO SPLIT