LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UniSport

Natjecanja u plivanju i vaterpolu ovog prosinca u Rijeci

Bazeni na Kantridi rezervirani su za studente 5. i 6. prosinca. Vaterpolisti i plivači s hrvatskih sveučilišta i veleučilišta borit će se za titulu najboljih.

Bazeni na Kantridi rezervirani su za studente 5. i 6. prosinca. Vaterpolisti i plivači s hrvatskih sveučilišta i veleučilišta borit će se za titulu najboljih.

Državno UniSport prvenstvo otvara se u vodi. I ovog prosinca, dva dana, šest ekipa i sveučilišni vaterpolo u Rijeci. Dečki će se loptati na Kantridi, u bazenu državnog i regionalnog klupskog prvaka, raspoređeni u dvije skupine. Nositelji su Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Zagrebu, a ždrijeb je stručno odradio Hrki, službena maskota predstojećih Europskih sveučilišnih igara.

Domaćinima će u skupini A, na putu da obrane zlato, pokušati zasmetati Tehničko veleučilište Zagreb i kolege s osječkog sveučilišta, dok će u skupini B snage odmjeriti Sveučilišta iz Zagreba, Dubrovnika i Splita. Natjecanje počinje 5. prosinca u 15 sati, a polufinala i finale možemo očekivati sljedeći dan od 10 sati. I na ovom turniru se poštuju službena pravila koja je propisala FINA, ali na nešto manjoj vodenoj površini (25x20m).

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


Ne zaboravimo, 6. prosinca održat će se i natjecanje u plivanju u muškoj i ženskoj kategoriji u šest disciplina, od čega su dvije štafete. Titulu najuspješnijih branit će plivači sa Sveučilišta u Zagrebu, ali organizatori najavljuju najžustriju borbu do sada jer prijave su stigle s čak 11 sveučilišta i veleučilišta.
IZVOR: UNISPORT HRVATSKA
FOTO: UNISPORT HRVATSKA