LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački sveučilišni sportski savez

Nagrađeni najbolji sportaši u protekloj ak. godini, predstavljena i sveučilišna vjeverica koja traži ime

Najboljim sportašicama i sportašima dodijeljene su nagrade za postignuća u protekloj akademskoj godini. Predstavljena je i maskota Saveza, simpatična vjeverica, koja u potrazi za imenom treba vašu pomoć.

Najboljim sportašicama i sportašima dodijeljene su nagrade za postignuća u protekloj akademskoj godini. Predstavljena je i maskota Saveza, simpatična vjeverica, koja u potrazi za imenom treba vašu pomoć.

5. studenoga 2018. Zagrebački sveučilišni sportski savez dodijelio je nagrade najboljim sportašima i kolektivima za uspjehe postignute u akademskoj godini 2017/2018. Svečana dodjela održana je u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrade su dodijeljene u šest kategorija: u kategoriji studentice ukupno nagrađeni su Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomski fakultet u Zagrebu i Kineziološki fakultet. U kategoriji studenti ukupne nagrade odnijeli su PMF, Fakultet strojarstva i brodogradnje i FER. Najboljom ženskom ekipom proglašena je badmintonska reprezentacija u sastavu Dora Dragčević i Lucija Trgovac pod vodstvom izbornice Josipe Peršun, prof., pred., dok je najbolja momčad judo reprezentacija u sastavu Marin Franušić i Marko Drašković i njihov izbornik doc. dr. sc. Ivan Segedi. Najbolja sportašica je Dora Lukić, studentica Ekonomskog fakulteta, a najbolji sportaš Luka Vinković s KIF-a.

Dodijeljene su i posebne nagrade za izniman doprinos razvoju sveučilišnog sporta u protekloj akademskoj godini, a njih su zaslužili: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Kineziološki fakultet, Ekonomski fakultet, Veslačka reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačka banka, Gradski ured za sport i mlade Grada Zagreba te Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Osim što su dodijeljene nagrade, javnosti je premijerno predstavljena maskota Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza. Riječ je o simpatičnoj vjeverici u plavome dresu s akademskom kapom. Jedino što joj nedostaje je ime, a dati joj ga možete vi! Na e-mail adresu sport@unizg.hr pošaljite svoj prijedlog vjeveričina imena i sudjelujte u stvaranju zaštitnog lica studentskog sporta na najvećem hrvatskom sveučilištu.

FOTO: FACEBOOK/UNISPORT HR