LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport i zabava na Kampusu Borongaj

Na Kampusijadi u četvrtak čak 21 sportska disciplina, kvizovi uz dobru zabavu i druženje

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Projekt su oživjeli studentski zborovi triju spomenutih fakulteta te se u kontinuitetu održava od 2014. godine u mjesecu svibnju.

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Projekt su oživjeli studentski zborovi triju spomenutih fakulteta te se u kontinuitetu održava od 2014. godine u mjesecu svibnju.

Najveća studentska sportsko-zabavna manifestacija u Zagrebu, Kampusijada, održat će se 11. svibnja 2017. s početkom u 10 sati na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u organizaciji Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Prometnog fakulteta. Na ovogodišnjoj osmoj Kampusijadi natjecatelji mogu birati između čak 21 discipline u kojoj će sudjelovati. Dosad se prijavilo 900 sudionika, a prijave za neke sportove moći će se obaviti na sam dan Kampusijade, tako da će ta brojka još rasti.

– Promocija sporta i kompleksa Kampus Borongaj u prvom je planu. Velika većina nas odrastala je uz kompjutere, mobitele, kafiće i pomalo zaboravljamo kako je to bar jedan dan provesti na otvorenom. S druge strane, ovim projektom pokušavamo skrenuti pozornost na neiskorištenost kompleksa Kampus Borongaj. Većina fakulteta s Kampusa nastavu tjelesnog održava po razim dvoranama u gradu. Naravno, popratno s time ide i dobra zabava, druženje, kao i prilika studentima da se iskušaju u organizaciji još za vrijeme studija – izjavila je Ivana Široki, jedna od organizatorica Kampusijade.

Natjecatelji će sudjelovati u grupnim i individualnim sportovima, ali i u dva kviza, Kampusijada 2017. i Najslabiji Hrvat, u kojima će iskušati svoje znanje. Od grupnih sportova na Kampusijadi igrat će se: nogomet, odbojka, košarka, graničar, povlačenje užeta, stolni tenis, stolni nogomet, trešeta, briškula, kartanje bele i beer pong. Od individualnih sportova ponuđeni su: šah, obaranje ruku, skakanje u vreći, stolni tenis, jamb, pikado i stolni nogomet. Na kraju sportskog dijela natjecanja sudionike će od 17 sati zabavljati Tamburaški Sastav Lobby. Organizacija Kampusijade već godinama počiva na volonterskom radu.

– Volonteri sudjeluju u samoj promociji eventa, neki od volontera angažirani su kao voditelji određenih natjecanja dok je glavno zaduženje svih volontera organizacija samih natjecanja. Osim toga, naši vrijedni volonteri marljivo svake godine sudjeluju u samoj pripremi terena dan prije Kampusijade, na čemu smo im jako zahvalni. U organizaciji ovakvih događanja ostvarujete nemoguće, shvatite da ipak možete obaviti 12 stvari odjednom, učite se timskom radu – a to je možda jedna od najbitnijih kvaliteta koju ovakvo iskustvo stvara – rekla je Široki.

Kampusijada 2017. održava se uz potporu Hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijskog i Prometnog fakulteta, ali i Gradske skupštine grada Zagreba. Također, mnogi sponzori osigurali su nagrade za natjecatelje i posjetitelje: Carlsberg, HNK, Croatia osiguranje, Muzej iluzija, Fun factory, Bowling Club, First Fitness and Squash tower i Olimp sport. Neke od nagrada bit će: putovanja party vlakom u Ljubljanu, besplatno kuglanje u Bowlling clubu, bonovi za squash, pretplate za HNK. Nagrade su osigurane za sve pobjednike, ali i one druge i treće.

Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu organizirao je Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti. Projekt su oživjeli studentski zborovi triju spomenutih fakulteta te se u kontinuitetu održava od 2014. godine u mjesecu svibnju. Studentske prijave zaprimaju se s devetnaest različitih sastavnica Sveučilišta te s brojnih veleučilišta i visokih škola. Projekt je prepoznat na razini cijelog Sveučilišta u Zagrebu te je nagrađen Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u akademskoj godini 2015/2016.