LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
39. EuroBasket

Mladim talentima uz domaću publiku po europsku medalju

Hrvatska košarkaška reprezentacija imat će se priliku pred domaćim navijačima boriti za naslov europskog prvaka u košarci.

Hrvatska košarkaška reprezentacija imat će se priliku pred domaćim navijačima boriti za naslov europskog prvaka u košarci.

Zagreb će od 5. do 20 rujna postati jedno od europskih košarkaških središta. U tom se razdoblju, naime, održava 39. po redu Europsko prvenstvo u košarci.

Osim na zagrebačkim parketima, utakmice će se odigravati u francuskom gradu Montpellieru, njemačkom glavnom gradu Berlinu i prijestolnici Latvije Rigi. Utakmice daljnjih faza natjecanja održat će se u francuskom gradu Lilleu.

Na natjecanju će sudjelovati 24 ekipe, koje će biti podijeljene u četiri skupine. Našoj reprezentaciji ždrijeb je dodijelio Sloveniju, Grčku, Nizozemsku, Gruziju i Makedoniju u skupini C. Za prolazak u drugi krug natjecanja bit će potrebno ostvariti najmanje četvrto mjesto u skupini, što ne bi trebao biti problem za hrvatsku izabranu vrstu. Naše redove predvode NBA igrači Bojan Bogdanović i Damjan Rudež te mlade zvijezde Dario Šarić i Mario Hezonja

Hrvatska će reprezentacija sve svoje utakmice u grupnoj fazi natjecanja odigrati pred domaćom publikom. Na otvorenje turnira u Zagreb dolaze Slovenci, predvođeni sjajnom braćom Dragić. Dan kasnije slijedi okršaj s uvijek jakim Grcima. Nakon dana odmora kreću uzastopne utakmice, u kojima ćemo u tri dana odmjeriti snage s Makedonijom, Nizozemskom i Gruzijom.

Inače, Hrvatska je na prošlom EuroBasketu 2013. godine završila na četvrtom mjestu. Naslov će ove godine braniti neuništiva francuska reprezentacija. 

FOTO: FACEBOOK