LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s Markom Kolarom

Mladi nogometaš koji je karijeru započeo u Hrvatskom zagorju zaigrat će u nizozemskom klubu

Razgovarali smo s Markom Kolarom, igračem koji je svoju karijeru započeo u Hrvatskom zagorju, a ove sezone zaigrat će za nizozemski klub Emmen.

Razgovarali smo s Markom Kolarom, igračem koji je svoju karijeru započeo u Hrvatskom zagorju, a ove sezone zaigrat će za nizozemski klub Emmen.

Marko Kolar rođen je 1995. godine u Zaboku gdje u klubu Mladost započinje svoju nogometnu karijeru. 2008. godine odlazi u Dinamo, a zatim je na posudbi u Sesvetama 2013. godine Sljedeće sezone odlazi u Lokomotivu i ostaje do 2017. godine Nakon toga, 24-godišnji napadač potpisuje za Wislu Krakow. Ostvario je odličnih 12 pogodaka u 26 prvenstvenih nastupa. Nastavlja nizati uspjehe u svojoj karijeri pa je tako nedavno potpisao ugovor s nizozemskim klubom Emmenom na dvije sezone, a mi smo odlučili porazgovarati s njim kako bismo ga upitali što misli o dosadašnjoj karijeri i nadolazećim izazovima.

Upravo si potpisao za novi klub, kako se osjećaš? Što očekuješ od naredne sezone?

– Osjećam se odlično, sretan sam što sam napravio novi korak naprijed u svojoj karijeri. U sljedećoj sezoni očekujem mnogo od sebe, pokušat ću odigrati što bolje utakmice, zabiti još više golova nego ove sezone i tako pomoći ekipi u postizanju zadovoljavajućeg mjesta na kraju sezone.

Jesi li se dugo premišljao hoćeš li potpisati ugovor s Emmenom?

– Istina je da sam trebao promisliti o toj odluci, nije bilo jednostavno, ali sam ubrzo shvatio da je to jedinstvena prilika za novo dokazivanje i višu stepenicu u mojoj karijeri.

Selidba iz Poljske u Nizozemsku, kako ti pada ta promjena?

– Na prvu mi se Nizozemska čini odličnom zemljom koja je jako dobro posložena u svakom smislu, tako da i s te strane mislim da idem na bolje. Čini mi se da sam donio dobru odluku. 

Koji trenutak smatraš ključnom odskočnom daskom koja te dovela do Poljske i sada do Nizozemske, kada se pročulo za tebe?

– Mislim da nema nekog posebnog trenutka, jednostavno moraš biti sto posto u svemu što radiš, konstantno raditi i truditi se pa tako i nogometu ako želiš ostvariti vrhunske rezultate.

Igrao si za Wislu Krakow, ozlijedio se, oporavio i odigrao odlične utakmice za klub. Smatraš li to razdoblje najznačajnijim u karijeri? Kako gledaš na vrijeme provedeno u tom klubu?

– Da. Wisla mi je dala priliku da se razvijem u boljeg igrača. Imam samo riječi hvale za stožer, ekipu i sve ljude oko i u klubu. To je klub s dugom tradicijom i navijačima koji žive za svaku utakmicu.

Koliko si utakmica odigrao za Wislu? Nadaš li se većem broju minuta na terenu u Emmenu?

– U ovoj sam sezoni odigrao 26 utakmica. Međutim, tek u drugom dijelu sezone dobio sam priliku igrati konstantno. Naravno da se nadam da ću u Emmenu igrati od samog početka i dobiti pravu šansu za pokazivanje svoje prave vrijednosti.

Što smatraš ključnim za uspjeh? Što bi poručio mladim nadama hrvatskog nogometa?

– Iznimno je važno biti uporan i ne odustajati ma kako god teško bilo ili izgledalo. Uz red i rad sve se može nadoknaditi.

Gdje se vidiš u budućnosti, za nekoliko godina?

– U budućnosti se nadam nekom sljedećem izazovu i iskoraku u možda još neku jaču ligu i klub. Zaigrati na višem nivou.

Koga bi naveo kao svojeg idola i zašto?

– Nikad nisam imao nekog specijalnog idola, ali uvijek mi je drag bio Eduardo da Silva zbog lakoće zabijanja golova.

FOTO: MARKO KOLAR