LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Očuvanje zdravlja

Krenuo novi ciklus besplatnog vježbanja u Zagrebu uz stručno vodstvo

Projekt Kineziološkog fakulteta i Grada Zagreba omogućuje građanima besplatno vježbanje pod stručnim vodstvom u fitness centrima, ali i na otvorenom.

Projekt Kineziološkog fakulteta i Grada Zagreba omogućuje građanima besplatno vježbanje pod stručnim vodstvom u fitness centrima, ali i na otvorenom.

Na radost svih koji ove jeseni i zime žele biti zdravi i u dobroj formi započinje novi ciklus projekta Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu GETFIT4FREE. Ovaj hvalevrijedan projekt građanima pod stručnim vodstvom u narednim mjesecima omogućuje besplatno vježbanje u fitness centrima te na otvorenom.
 
Građani će tako moći odabrati kardio- ili kružni program vježbanja u odabranim fitness centrima uz stručno vodstvo kineziologa. Fitness centri u kojima će se provoditi programi vježbanja su Play fitness centar, XXL fitness centar i fitness centar Dvorana. Također, provodit će se i programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja na Jarunu, Bundeku i Maksimiru.
 
Građani koji sudjeluju u projektu dobit će informacije o ispravnom provođenju treninga, praćenju individualnih smjernica tijekom vježbanja i savjete stručnjaka o brojnim ostalim faktorima neizostavnim za prevenciju brojnih bolesti i očuvanje zdravlja. Prije samog početka te tijekom trajanja projekta provodit će se testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti sudionika te će se po završetku ciklusa treninga izraditi izvješće o postignutom napretku i individualne preporuke za nastavak aktivnosti.

– Do sada je u projektu sudjelovalo preko 600 građana grada Zagreba. Programi vježbanja obuhvaćaju treninge u fitness centrima te treninge nordijskog hodanja na otvorenom, a s obzirom na prošlogodišnju specifičnu epidemiološku situaciju, provodili smo i online treninge. Dosadašnji rezultati sudionika projekta su izvrsni jer pokazuju da su svi polaznici postigli značajan napredak u funkcionalnim i motoričkim testovima te u morfološkim karakteristikama u odnosu na inicijalno stanje. Navedeni napredak posljedica je individualnog pristupa svakom građaninu i prilagodba programa mogućnostima i potrebama svakoga od njih. Osim spomenutog napretka, vidljivog u rezultatima testiranja, građani koji su u programu osjećaju se bolje i zdravije te i dalje nastavljaju biti tjelesno aktivni, što je u konačnici i temeljni cilj projekta – istaknuo je voditelj projekta prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Više informacija o samim prijavama i dostupnim programima te lokacijama vježbanja možete pronaći na službenoj web-stranici projekta. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 12. rujna 2021. godine, a programi vježbanja trajat će do lipnja 2022. godine.

FOTO: GETFIT4FREE