LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Keind sport triatlon kup 2017.

Korčulanski triatlon nudi pregršt sadržaja za sportaše i rekreativce

Olimpijski triatlon za one najspremnije, supersprint i triatlon za mlađe uzraste, juniore i kadete te popratne utrke dio su bogatog programa Korčulanskog triatlona.

Olimpijski triatlon za one najspremnije, supersprint i triatlon za mlađe uzraste, juniore i kadete te popratne utrke dio su bogatog programa Korčulanskog triatlona.

Korčulanskim triatlonom, koji će se održati ovu subotu, 29. travnja, otvara se sezona natjecanja i love prvi bodovi za Keindl sport triatlon kup 2017. Olimpijski triatlon za one najspremnije, supersprint i triatlon za mlađe uzraste, juniore i kadete, kao i pregršt popratnih utrka za sve sportaše, rekreativce i građane, od najmlađih do najstarijih, očekuju sve koji budu sudjelovali na Korčulanskom triatlonu.

U organizaciji Triatlon kluba Split, Korčulanski sportski izazov već je tradicionalno prvo triatlonsko natjecanje službenog kalendara Hrvatskog triatlon saveza. Prepoznat kao pozitivan projekt u sinergiji sportskih djelatnika, Turističke zajednice Grada Korčule i svih sudionika, pozitivan je primjer svim sredinama koje zahvaljujući idealnoj proljetnoj klimi pružaju mogućnost bavljenja triatlonom na otvorenom tijekom cijele godine

Triatlon je multisportsko natjecanje koje u sebi sadrži tri različite discipline: plivanje, vožnju bicikla i trčanje u unaprijed određenim dionicama i prema zadanom rasporedu. Osim u najpoznatijem triatlonu natjecatelji se nadmeću i u ostalim multisportskim disciplinama: duatlonu (trčanje+bicikl), akvatlonu (plivanje+trčanje), kros duatlonu (trčanje + mtb), kros triatlonu (plivanje + mtb + trčanje).

Triatlon – plivanje, FOTO: HTS

Keindl sport sponzor je tradicionalnog triatlonskog nadmetanja: niz triatlonskih natjecanja tijekom čitave godine se, u pravilu vikendom, održava na različitim lokacijama diljem Hrvatske, a sudionici svojim nastupima skupljaju bodove. Natjecanja, discipline i distance u potpunosti su prilagođene svakom dobnom uzrastu, tako da u natjecanjima mogu sudjelovati sportaši od 7 do 80 godina i više. Da bi nastupom na natjecanju dobivali bodove za kup, natjecatelji moraju biti članovi jednog od triatlon klubova u Hrvatskoj i imati važeću licencu HTS-a. Od nužne potrebne opreme za triatlon tu su: kupaći kostim, bicikl i kaciga te oprema za trčanje. Keindl sport triatlon kup podijeljen je po uzrastima: za najmlađe je tu Mini kup, za kadete U16 kup, za juniore U19 kup te za sve punoljetne Apsolutni kup.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Hrvatskog triatlon saveza.

FOTO: HTS