LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
49. Zlatna pirueta Zagreba

Klizačke zvijezde u Zagrebu

Program Zlatne piruete obuhvaća žensko i muško natjecanje, natjecanje parova te ledeni ples. Među natjecateljicama su klizalačke zvijezde te višestruke pobjednice Ruskinja Elizaveta Tuktamysheva i talijanska senzacija Carolina Kostner. 

Program Zlatne piruete obuhvaća žensko i muško natjecanje, natjecanje parova te ledeni ples. Među natjecateljicama su klizalačke zvijezde te višestruke pobjednice Ruskinja Elizaveta Tuktamysheva i talijanska senzacija Carolina Kostner. 

Na Zlatnoj pirueti Zagreba, najstarijem svjetskom natjecanju u umjetničkom klizanju, u četvrtak, 8. prosinca, svoj su nevjerojatan talent u Domu sportova predstavile klizačice iz svih krajeva svijeta. Uz obilje dobre zabave i leda, natjecateljice su izvele kratki program na temelju kojeg je stručni žiri izabrao pobjednicu.

Program je svečano otvorila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaželjevši natjecateljima puno uspjeha. Ženski dio natjecanja je započeo u 19 sati, a otvorila ga je slovenska natjecateljica. Iza nje je uslijedila Ruskinja Elizaveta Tuktamysheva, uspješna i poznata klizačica koja iza sebe ima veliki broj pobjeda na svjetskim i europskim natjecanjima. Ipak, na svjetski poznatom natjecanju bolja od nje bila je njezina sunarodnakinja Alena Leonova koja je svojom izvedbom zaslužila treće mjesto u ukupnom poretku.

FOTO: Tena Gunčević/Studentski.hr

Jedno od iznenađenja večeri svakako je bila Amber Glenn, jedna od predstavnica Sjedinjenih Američkih Država. Iza sebe ima dvije brončane medalje u juniorskoj ligi, a na Zlatnoj pirueti zauzela je visoko drugo mjesto. Oduševljeno je izjavila da je ovo za nju veliki uspjeh te da joj se jako sviđa Zagreb i građani koji su vrlo ljubazni.

Prvo mjesto je pripalo klizačkoj zvijezdi, Talijanki Carolini Kostner koja se nakon dvije godine izbivanja s leda vratila u punom sjaju. Iako joj je ovo bilo prvo natjecanje nakon duge pauze, konkurenciju je pomela izvedbom koja joj je donijela 69.95 bodova. Nakon izvedbe izjavila je da je jako sretna što je ponovno na ledu te da joj je klizanje najveća strast.

Muški dio natjecanja održan je 9. prosinca. Na njemu je pobjedu odnio predstavnik Izraela Daniel Samohin. Slobodne izvedbe parova i muških natjecatelja možete pogledati 10. prosinca. Revija pobjednika najavljena je u 20 sati.

FOTO: TENA GUNČEVIĆ/STUDENTSKI.HR