LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GETFIT4FREE

Kineziološki fakultet i Grad Zagreb organiziraju besplatne programe vježbanja

Do 1. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u projektu GETFIT4FREE, odnosno za besplatne treninge nordijskog hodanja koje osiguravaju KIF i Grad Zagreb.

Do 1. studenog zaprimaju se prijave za sudjelovanje u projektu GETFIT4FREE, odnosno za besplatne treninge nordijskog hodanja koje osiguravaju KIF i Grad Zagreb.

I u ovoj izazovnoj epidemiološkoj situaciji nastavlja se projekt Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost – GETFIT4FREE koji su pokrenuli Grad Zagreb i Kineziološki fakultet u Zagrebu. U sklopu njega sve do lipnja 2021. nude stručni program tjelovježbe kako bi sudionici održali i unaprijedili svoje zdravlje. 

Zbog koronavirusa vježbanje se u ovom ciklusu odvija samo na otvorenom, i to u obliku treninga nordijskog hodanja. Stručnjaci pritom šalju poruku da su svakodnevno kretanje, boravak u prirodi na čistom zraku te tjelesna aktivnost važni za očuvanje zdravlja upravo u doba pandemije.

– Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti. – istaknuo je voditelj projekta prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Projekt je u prvom redu namijenjen tjelesno neaktivnim građanima srednje i starije životne dobi – od 35 do 65 godina – koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života. Naime, kod njih je znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života.
– Očekivani rezultati provedbe ovog projekta predstavljaju značajan doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja te podizanje kvalitete života. Jedan od rezultata zasigurno će biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu. – ističu organizatori.
Prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje, 1. studenog 2020. Zaprimaju se na e-adresi: prijave.getfit4free@kif.hr
FOTO: SELECT PR