LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HEPA konferencija

KIF donosi uvid u moderne pristupe tjelesnoj aktivnosti

Proteklih godina promocija tjelesne aktivnosti postala je neizostavan dio intervencija koje se provode s ciljem prevencije kroničnih bolesti u cijelom svijetu. Upravo je zbog toga nadolazeća HEPA konferencija, u organizaciji zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, iznimno vrijedna.

Proteklih godina promocija tjelesne aktivnosti postala je neizostavan dio intervencija koje se provode s ciljem prevencije kroničnih bolesti u cijelom svijetu. Upravo je zbog toga nadolazeća HEPA konferencija, u organizaciji zagrebačkog Kineziološkog fakulteta, iznimno vrijedna.

Jedna od vodećih konferencija koja se svake godine održava diljem europskih metropola u Zagreb dovodi najuspješnije europske i svjetske znanstvenike iz područja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Cijenjeni stručnjaci predstavit će najnovija znanstvena dostignuća te iskustva u ovom iznimno važnom životnom području, raspravljati o aktualnim temama iz područja promocije tjelesne aktivnosti, analizirati realizirane aktivnosti iz prethodnih godina te glasanjem odlučiti o narednim aktivnostima.

Glavna su tema ovogodišnje konferencije Moderni pristupi u promociji i mjerenju tjelesne aktivnosti. Najnovija saznanja na temu Inicijative Svjetske zdravstvene organizacije u promociji tjelesne aktivnosti predstavit će dr. João Breda iz Svjetske zdravstvene organizacije. Prof. dr. Fiona Bull, također iz Svjetske zdravstvene organizacije, govorit će o Trenutnoj praksi i otvorenim pitanjima u području promocije tjelesne aktivnosti: Od intervencija na nižoj razini do promjena u politici i zakonodavstvu na nacionalnoj razini. Prof. dr. Susan Michie uputit će nas u temu Primjena bihevioralne znanosti u razvoju i evaluaciji digitalnih intervencija: implikacije za intervencije promocije tjelesne aktivnosti. Prof. dr. Adrian Bauman sa Sveučilišta u Sydneyu i Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije za tjelesnu aktivnost, prehranu i pretilost predstavlja Smjernice i praćenje tjelesne aktivnosti – globalna iskustva. Prof. dr. Alfred Rütten s Instituta sporta i znanosti u Njemačkoj vodit će simpozij pod naslovom Implementacija smjernica za tjelesnu aktivnost – nacionalna, europska i globalna perspektiva.

HEPA-u Europe osnovala je Svjetska zdravstvena organizacija te već niz godina okuplja vodeće europske znanstvenike i stručnjake iz područja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Godišnji sastanak članova, koji posljednjih sedam godina redovito prati i konferencija, održava se svake godine u drugom europskom gradu, a među dosadašnjim domaćinima bile su europske metropole kao što su Istanbul, Zürich, Helsinki, Cardiff, Amsterdam, Olomouc i drugi.

Proteklih godina promocija tjelesne aktivnosti postala je neizostavan dio intervencija koje se provode s ciljem prevencije kroničnih bolesti u cijelom svijetu. Upravo zbog toga nadolazeća HEPA konferencija prestavlja iznimnu vrijednost kako za grad Zagreb i Hrvatsku kao zemlju domaćina, tako i za predstavnike zemalja sudionica te sve nas na koje se u konačnici odnosi ova važna tema.

Događaj se održava od 15. do 17. studenog u zagrebačkom hotelu Sheraton u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Svjetske zdravstvene organizacije.

FOTO: SELECT PR