LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport zarazio metropolu

Kako je Zagreb postao najsportskiji grad u Europi

Brojna natjecanja i uspjesi hrvatskih sportaša i klubova osigurali su Zagrebu status sportskog grada.

Brojna natjecanja i uspjesi hrvatskih sportaša i klubova osigurali su Zagrebu status sportskog grada.

Hrvatska metropola u zadnje je vrijeme postala pravo sportsko središte. Na svakom zagrebačkom uglu kao da se odbijala poneka lopta uz klicanje navijača. Kako je Zagreb postao najsportskiji grad u Europi? Krenimo redom.

Početkom mjeseca zagrebačka Arena ugostila je vrhunske europske košarkaše koje je ždrijeb svrstao u skupinu C EuroBasketa, a time i u našu metropolu. Tijekom pet dana igre košarkaški sladokusci mogli su se nagledati majstorija Krune Simona i Darija Šarića, požrtvovnosti Luke Žorića i ponekog blijeska mladog Hezonje. Također, u Areni su gostovala i neka izuzetna strana imena poput Spanoulisa, Pachulije i Zorana Dragića.

Naši košarkaši grupnu su fazu završili na dobrom drugom mjestu, ali odlaskom iz Arene u Lille kao da su izgubili elan. To nije zanimalo Satoranskyja, Veselyja i ekipu te su ih poslali kući već u drugom krugu.

Uslijedio je Hanžekovićev memorijal, popularni „Hanžek". Na velikom atletskom natjecanju gostovao je i veliki Asafa Powell, dok Blanka Vlašić nije nastupila zbog ozljede. Junakinja dana bila je Sandra Perković koja je čak dvaput rušila rekord mitinga. Njen disk letio je u prvom pokušaju 69,77 m, dok je u drugom bacila sjajnih 69,88 m. Da bi stvar bila bolja, Sandra je poslije natjecanja izjavila da „može puno bolje".

Na red dolazi i najvažnija sporedna stvar na svijetu. Dinamo je opet u Ligi prvaka, a ove godine ne misle biti „kanta za nabijanje" u vrlo teškoj skupini gdje im društvo prave Bayern, Arsenal i Olympiakos. Dinamovci su pred polupunim Maksimirom velikom Arsenalu uzeli sva tri. Utakmica je završila 2:1. Golove su postigli Chamberlain (autogol) i Fernandez za DInamo te Theo Walcott za Arsenal.

Rukometaši Zagreba također su se nametnuli odmah u prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Dominantnom partijom u Areni poslali su ekipu njemačkog Kiela kući pognutih glava. U pobjedu 29:22 po šest poena ugradili su Luka Stepančić i Zlatko Horvat. Domagoj Duvnjak za Kiel zabio je samo dva gola.

„Ispod radara" proletili su i malonogometaši Nacionala, koji su protutnjali skupinom Lige prvaka i plasirali se tako u Elitnu skupinu Lige prvaka.  Dovoljno je o njihovom uspjehu reći da su grupnu fazu završili gol-razlikom 30-1. 

Ako ovom hvalevrijednom popisu dodamo činjenice da će ove zime Medveščak u svom Brlogu ugostiti velika hokejaška imena te da će se Cedevita isto tako boriti protiv najboljih europskih košarkaških momčadi, onda je jasno da su ljubitelji sporta u Hrvatskoj došli na svoje. Potrebno je samo kupiti karte ili pripremiti naslonjače i grickalice te uživati u spektaklima.

 

FOTO: FACEBOOK