LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni natječaj

Javni natječaj: Traži se nasljednik Zagija za Europske sveučilišne igre!

Dodatna motivacija za prijavu na natječaj mogla bi biti visoka nagrada jer će prvonagrađeni dobiti iznos u vrijednosti 10 000 kuna.

Dodatna motivacija za prijavu na natječaj mogla bi biti visoka nagrada jer će prvonagrađeni dobiti iznos u vrijednosti 10 000 kuna.

Uoči održavanja Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci, otvoren je javni natječaj za izbor nove maskote u kojemu mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

ESI 2016. najveći su više-sportski događaj u povijesti Hrvatske koji će okupiti preko 5 000 studenata sportaša s preko 350 sveučilišta Europe, a natjecat će se u čak 21 sportu. Javnim natječajem odabrat će se izgled i karakter službene maskote Igara.

Natječaj za prijave otvoren je do 1. studenog 2014. godine Dodatna motivacija za prijavu na natječaj mogla bi biti visoka nagrada jer će prvonagrađeni dobiti iznos u vrijednosti 10 000 kuna. Rad koji osvoji drugo mjesto bit će nagrađen s 3 000 kuna, a trećeplasirani s 2 000 kuna.

U završnom krugu izbora za maskotu uključit će se i građani. Naime, nakon primitka svih prijava do 1. studenog, deveteročlani stručni žiri izabrat će tri najbolja rješenja. Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, objasnio je kako će pobjednika glasovanjem preko internetske stranice Igara moći izabrati svi građani. Tvrdi kako je u planu ozbiljan razvitak studentskog sporta i vraćanje pozitivnog duha među građane.

– Kada vam dođe četiri tisuće mladih ljudi iz cijele Europe, to ne može donijeti ništa loše. Mnogi nešto stariji Zagrepčani i danas se s osmijehom prisjećaju Univerzijade iz 1987., kada se među građane uvukao elan i pozitivan duh. Ako to uspijemo, to će biti najveće postignuće našeg domaćinstva. – dodaje Čustonja.

Univerzijadu 1987. obilježila je popularna maskota Zagi, razigrana vjeverica autora Nedjeljka Dragića.

zagi
 

Karakteriziralo ju je dobro raspoloženje i pokretljivost. Slične se karateristike traže i za ESI 2016. Maskota bi trebala biti pravi prijatelj, karakter koji će privlačiti ljude. Izgled maskote trebao bi se slagati sa sloganom Igara: srce vjeruje-um ostvaruje

 
logotiplogotip1
 

Koncept zajedništva srca i uma promiče sve ključne vrijednosti koje studenski sport zastupa, a to su znanje, edukacija, razboritost, snaga, energičnost, borbenost i ljubav. Navedene karakteristike daju se iščitati iz logotipa koji predstavlja temeljne vrijednosti Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Ovaj koncept srca i uma promiče se kroz cijeli vizualni identitet Igara.

Haris Pavletić, predstavnik Organizacijskog odbora Igara, poziva sve građane da se prijave na natječaj, ponude vlastite ideje i svojim rješenjem ostave trajni trag nadolazećih Europskih sveučilišnih igara. Naglasio je kako vjeruje da će izabrana maskota postati prepoznatljiv i trajan simbol natjecanja te se uvući u srca javnosti kao što je to bio slučaj s popularnim Zagijem.

Tijek natječaja je sljedeći:

16. 9. 2014.
Otvaranje natječaja

01. 11. 2014.
Zatvaranje natječaja

15. 11. 2014.
Prvi krug – Izbor 3 najbolja rješenja, objava na internetskim stranicama (www.eug2016.com, www.studentskisport.com)

15. 11. — 30. 11. 2014.
Dodatno vrijeme za razradu izabrana tri rješenja

01. 12. — 14. 12. 2014.
Drugi krug – javno glasanje

15. 12. 2014.
Odluka – pobjedničko rješenje

Specifikacije vezane za natječaj i proces prijave dostupne su na sljedećim linkovima:

Opći uvjeti natječaja

Natječajni zadatak

Prijavnica (DOC)