LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Društvo uspješnih kineziologa

Izbornik vaterpolo reprezentacije: „Bez pohađanja KIF-a nemoguće je dobro raditi ovaj posao”

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave se vrše od 31. svibnja do 11. lipnja.

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave se vrše od 31. svibnja do 11. lipnja.

Svjetski uspjeh, najsjajnija sportska odličja, dugogodišnji naporan rad, ali i obrazovanje da bi postali ono što danas jesu – zajednička su odlika Ivice Tucka, Damira Martina i Ivana Buljubašića. Izbornik najtrofejnije hrvatske reprezentacije, veslački olimpijac i vaterpolo reprezentativac trojica su vodenih junaka koji ovog ljeta putuju na Olimpijske igre u Tokio i vlastitim primjerom pokazuju kako učenjem i vrijednim radom postići maksimalan sportski uspjeh.

 – Bez pohađanja KIF-a nemoguće je dobro raditi ovaj posao. Stekao sam znanje o mnogo bitnih detalja poput fiziologije sporta, anatomije, psihologije sporta koju smatram iznimno važnom. Zahvalan sam svim profesorima koji su mi prenijeli znanje kako bih postao ono što danas jesam. – ističe izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.

Kaže i sljedeće:

– Sport stvara jedne trajne životne vrijednosti, radne navike, uči nas kolegijalnim odnosima te pravilnim odnosima prema obitelji i prijateljima.

Kineziološki fakultet iz Zagreba jedan je od najpopularnijih hrvatskih fakulteta prema odabiru maturanata i studenata. Više od pet tisuća njih danas kao kineziolozi rade u brojnim profesijama kojima je cilj zdraviji i aktivniji život svih nas. Neki od njih olimpijski su pobjednici, vrhunski treneri ili pak profesori kojih se rado sjećamo sa satova tjelesne i zdravstvene kulture. Uz sveučilišni studij na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, Studijski centar za izobrazbu trenera u svojim studijskim programima sadržava sveobuhvatan program za izobrazbu trenera, koji svojim stručnim znanjem doprinose u velikim sportskim klubovima timskih i individualnih sportova te u sportskoj rekreaciji, fitnesu i kondicijskoj pripremi sportaša i rekreativaca.

– Znanje i iskustvo nitko vam ne može oduzeti. Obrazovanje stečeno na KIF-u uvelike mi je pomoglo u razumijevanju trenažnog procesa, periodizacije i programiranja treninga. – istaknuo je višestruki svjetski i europski prvak u veslanju – olimpijac Damir Martin.

Osvrnuo se i na najljepša odličja i ponos koji mu je sport donio:

– Najdraže mi je odličje srebrna medalja s OI iz Rija 2016. godine. Iako je malo nedostajalo za zlatnu medalju, jako sam sretan što sam u najtežoj disciplini uspio doći do odličja.

Završeni studenti preddiplomskog stručnog studija za izobrazbu trenera stječu kompetencije i vještine za uspješno provođenje stručnih poslova kao što su kreiranje planova i programa trenažnih procesa u sportu, sportskoj rekreaciji, kondicijskoj pripremi sportaša i fitnesu.

– Za vrijeme studiranja imao sam ritual da prije ispita odem kod suigrača Marka Martinića kako bismo zajedno ponavljali za ispit. Kako sam širio znanje na fakultetu, tako sam to znanje počeo primjenjivati u svim segmentima svoje sportske pripreme i treninga. – istaknuo je vaterpolo reprezentativac Ivan Buljubašić.

Zaključio je:

– Smatram da je u karijeri profesionalnog sportaša svako novo usvojeno znanje jedan mali kotačić k uspjehu. Ljubav prema sportu treba potkrijepiti i kvalitetnim znanjem koje će vas pratiti kroz cijeli život i uvelike olakšati postizanje sportskih uspjeha bilo kao sportaši, profesori ili treneri.

Uz Ivicu Tucka, Damira Martina i Ivana Buljubašića, Kineziološki fakultet drugi je dom brojnim najuspješnijim hrvatskim sportašima i trenerima, ali i mladima kojima nudi mogućnost da postanu stručnjaci u raznim područjima. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih kineziologa budući studenti imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektronički na stranici Postani student te predajom potrebne dokumentacije preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet od 31. 5. 2021. do 11. 6. 2021. Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održat će se 2. 7. 2021. i eventualno 3. 7. 2021, a za integrirani sveučilišni studij Kineziologija 30. 6. 2021. i 1. 7. 2021.
FOTO: KIF / SELECT PR