LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sport na sveučilištu

Izabrani najbolji studenti sportaši na „najsportskijem“ europskom sveučilištu

Ukupni pobjednik studentskih prvenstava UniSport Zagreb, samim time i najbolje sportsko visoko učilište u gradu Zagrebu u akademskoj godini 2020/2021, je KIF.

Ukupni pobjednik studentskih prvenstava UniSport Zagreb, samim time i najbolje sportsko visoko učilište u gradu Zagrebu u akademskoj godini 2020/2021, je KIF.

Jučer, u četvrtak 7. listopada 2021, u Studentskom naselju Stjepan Radić, u organizaciji Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkoga sveučilišnoga športskog saveza, održana je tradicionalna svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu. Svečanosti su nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc Damir Boras, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tomislav Družak, predstavnica gradonačelnika Grada Zagreba Iva Ivšić i ostali visoki dužnosnici.

S obzirom na nemogućnost održavanja svečane dodjele u akademskoj godini 2019/2020. zbog pandemije bolesti COVID-19, nagrade su studentima dodijeljene za dvije akademske godine (2019/2020. i 2020/2021.). Priznanja su studentima dodijeljena u nekoliko kategorija, a najzanimljivija i najprestižnija u kategoriji najboljih kolektiva i pojedinaca na Sveučilištu u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu proglašeno je najsportskijim sveučilištem u Europi u konkurenciji od 600 europskih sveučilišta pa prosudbenom povjerenstvu za odabir studentskih laureata nije bio lako pronaći najbolje od najboljih iz svijeta studentskoga sporta. Najboljim ekipama Sveučilišta u Zagrebu proglašene su sveučilišna reprezentacija u odbojci na pijesku (ak. god. 2019/2020) i odbojkaška reprezentacija (ak. god. 2020/2021), a najboljim momčadima sveučilišna reprezentacija u košarci 3X3 (ak. god. 2019/2020) i sveučilišna malonogometna (futsal) reprezentacija (ak. god. 2020/2021).

Najbolje sportašice Sveučilišta su Gabrijela Gaiser, studentica Ekonomskoga fakulteta (ak. god. 2019/2020) i Josipa Bebek, studentica Kineziološkoga fakulteta (ak. god. 2020/2021), a najbolji sportaši Ante Žužul, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva (ak. god. 2019/2020) i još jedan budući kineziolog, Matija Lukić (ak. god. 2020/2021).

Ništa manje zanimljiva bila je utrka za najbolje sportsko visoko učilište u Gradu Zagrebu, gdje se predstavnici fakulteta natječu u 25 sportova te tako skupljaju bodove krajnjim plasmanom.

Prijelazni pehar u svoje fakultetske vitrine u ženskoj konkurenciji spremili su studenti Kineziološkoga fakulteta, a prijelazni pehar u muškoj konkurenciji, nakon jednogodišnje stanke, u sportsku dvoranu Martinovku vratio je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Ukupni pobjednik studentskih prvenstava UniSport Zagreb, samim time i najbolje sportsko visoko učilište u gradu Zagrebu u akademskoj godini 2020/2021, nedvojbeno je Kineziološki fakultet, branitelj naslova ukupnoga pobjednika. Na samom kraju svečane dodjele, prije izvedbe studentske himne De Brevitate Vitae, popularnoga Gaudeamusa, kapetan sveučilišne malonogometne reprezentacije Luka Davidović pozdravio je sve okupljene u ime svih nagrađenih studenata:

– Ova je nagrada  ujedno i poticaj da nastavimo težiti izvrsnosti te da nastavimo pomicati svoje granice mogućnosti, a ljestvice dizati još više. Također, biti među najboljim studentima najsportskijega Sveučilišta u Europi velika je čast i trebamo biti ponosni na sebe. – istaknuo je. 

FOTO: DEA BARIĆ KRIŠTO @DEABKPHOTO / FB: UNISPORT ZG