LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimanje budućnosti

Institut za kineziologiju predstavio novi studijski program za fitness trenere

Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima. Prijave za program osposobljavanja zaprimaju se do 1. ožujka.

Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima. Prijave za program osposobljavanja zaprimaju se do 1. ožujka.

Zdravi i aktivni život pojam je koji se sve više nalazi na ljestvici prioriteta mnogih pojedinaca, a posao fitness trenera postaje jedan od najplaćenijih u svijetu, stoga ne čudi veliko zanimanje upravo za ovim zanimanjem. Prepoznavši to, Hrvatski institut za kineziologiju osmislio je studijski program u službi sporta i zdravlja te time približio i otvorio vrata svim zainteresiranim polaznicima, tako znatno doprinijevši edukaciji budućih nositelja razvitka kineziološke struke. 

Institut je osnovao Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i to upravo s ciljem osposobljavanja za poslove instruktora fitnessa. Polaznici će nakon završetka programa moći provoditi fitness programe i pojedine oblike podučavanja koje su oblikovali kvalificirani treneri, provoditi podučavanje odgovarajućih fitness sadržaja koji su sigurni za klijenta te biti vrsni stručnjaci u domeni sporta i zdravlja.

Student će kroz ukupno devet nastavnih cjelina imati priliku saznati sve o osnovama medicine sporta, pedagogiji i komunikologiji u sportu, osnovama sporta i sportskog treninga, metodici podučavanja vježbi u fitness programima, metodici podučavanja osnovnih vježbi u kardio fitnessu, dobit će praktičnu nastavu i mnogo drugih korisnih nastavnih predmeta i savjeta. Program osposobljavanja realizirat će se provedbom nastavnog plana i programa koje je odobrilo Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

Rok za prijave na natječaj svih zainteresiranih polaznika programa osposobljavanja Hrvatskog instituta za kineziologiju je do 1. ožujka 2019. godine u 16 sati, a upisi, kao i prijemni ispiti, provest će se 10. ožujka s početkom u 15 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).

FOTO: PIXABAY