LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe

Impresivni amaterski nastupi na natjecanju Panonnian Challenge

U tijeku je osamnaesto izdanje Pannonian Challengea koje je okupilo ponajbolje svjetske i hrvatske vozače u skate, inline i BMX disciplinama.

U tijeku je osamnaesto izdanje Pannonian Challengea koje je okupilo ponajbolje svjetske i hrvatske vozače u skate, inline i BMX disciplinama.

U jednom od najboljih europskih drvenih skate parkova otvoreno je osamnaesto izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe. Od 7. do 11. lipnja ponajbolji svjetski i hrvatski vozači u skate, inline i BMX disciplinama paradirat će Osijekom, a za večernje zabavu pobrinut će se renomirana imena regionalne glazbene scene. Uz glazbu, vožnje u parku i roštilj za sve posjetitelje i službeno je otvoren punoljetni Pannonian Challenge.

Ono što je najvažnije napomenuti jest da se festival potrudio za svoje rođendansko izdanje svim posjetiteljima omogućiti besplatan ulaz na sportski dio natjecanja, dok će ulaz na koncerte koštati simboličnih 20 kuna. Četvrtak je rezerviran za role, petak su zauzeli skejteri, a subota će dočekati vrhunsku BMX ekipu, koja će ponovno prirediti spektakl.

Prvi radni dan Panonnian Challengea otvorili su točno u podne inline amateri svojim natjecateljskim vožnjama. Kategorija amatera ove će godine ostati upamćena po vožnjama na rubu profesionalizma, ali posebno po premoćnoj dominaciji rumunjskih natjecatelja. Ekipa iz bukureštanskog Ghetto parka zauzela je prva tri mjesta, redom – Valentin Moise, Alex Gheorfi i Sorin Coseraru.

Kasno poslijepodne bilo je rezervirano za profesionalce koji su oduševili pred gotovo krcatom tribinom, a najviše postolje zaslužio je favorit i svjetski prvak Roman Abrate iz Francuske. Nizozemac Sven Boekhost uspeo se osvojenim brojem bodova na drugu poziciju, dok je kao treći nagrađen još jedan Francuz, Alfano Stephane.

Za razliku od prethodnog, dan okupan suncem, ugodnom temperaturom i jednakim raspoloženjem privukao je mnoštvo zainteresiranih gledatelja i novinara čiji je dolazak nagrađen odličnim izvedbama inline kategorija

Cijeli raspored događanja možete pratiti na poveznici.

FOTO: PIXABAY