LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rekordan broj sudionika

Humanitarna Dm-ova utrka izrasla u veliku sportsku manifestaciju

U natjecateljskoj utrci pobjedu je odnijela Marija Vrajić, jedna od najboljih hrvatskih dugoprugašica. Dvadeseti rođendan Dm-a okupljeni su proslavili velikom rođendanskom tortom uz koncert Colonije.

U natjecateljskoj utrci pobjedu je odnijela Marija Vrajić, jedna od najboljih hrvatskih dugoprugašica. Dvadeseti rođendan Dm-a okupljeni su proslavili velikom rođendanskom tortom uz koncert Colonije.

Više od 4 100 trkačica i 900 djece u subotu 11. lipnja okupilo se na Bundeku kako bi s Dm-om promicali važnost sporta za očuvanje zdravlja. Održale su se tri utrke  natjecateljska i rekreativna za žene te utrka za djecu do šest godina.

U natjecateljskoj utrci pobjedu je odnijela Marija Vrajić, jedna od najboljih hrvatskih dugoprugašica, koja je bila najbrža i u prošlogodišnjoj Dm-ovoj ženskoj utrci. Nagrađena je vikendom u Termama Tuhelj i Dm-ovom darovnom karticom u iznosu od 3 000 kuna. Vrijedne nagrade također su osvojile drugoplasirana Ivana Svetić i trećeplasirana Anda Tomaš.

Foto: Tomislav Rosandić

Siguran i brz dolazak u ciljnu ravninu sudionicama je zaželio i gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo kako je Dm-ova ženska utrka izrasla u veliku sportsku manifestaciju i kako je njen humanitarni karakter čini još vrjednijom.  

 Svake godine Dm-ovoj ženskoj i babybonus utrci pridružuje se sve više žena i djece. Raduje nas što smo u godini u kojoj Dm slavi 20. obljetnicu poslovanja okupili rekordan broj sudionika koji su nam pomogli u promicanju važnosti sporta u očuvanju zdravlja. Ono što nas osobito raduje sve je veći broj roditelja koji svojim primjerom djeci ukazuju na važnost aktivnog života i zdravih navika.  izjavio je Dario Klemar, član Uprave Dm-a.

Foto: Tomislav Rosandić

Spisateljica i komičarka Andrea Andrassy pridružila se velikom sportskom druženju i naglasila je kako je trčanje jedini oblik tjelovježbe koji prakticira. Dobru atmosferu osigurali su voditelji Antonija Mandić i Ivan Šarić, a za plesno raspoloženje u večernjim je satima bila zadužena grupa Colonia. Kraj programa obilježen je velikom tortom i rođendanskim vatrometom, čime je Dm zahvalio građanima na podršci koju mu pružaju već dvadeset godina.

U pet godina održavanja u Dm-ovoj ženskoj utrci sudjelovalo je više od 11 500 žena, a preko 2 400 djece napravilo je svoje prve trkaće korake u četiri Dm-ove babybonus utrke. Utrke su i ove godine imale humanitarnu notu jer su uplatama kotizacija za prijavu građani podržali rad udruge Crveni nosovi s više od 13 000 kuna.

Foto: Tomislav Rosandić
FOTO: TOMISLAV ROSANDIĆ