LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najhrabriji studenti na Borongaju prkosili kiši

Hrvatski studiji sa 16 osvojenih pokala najbolji fakultet na Kampusijadi

Na zagrebačkom ZUK Borongaj 12. svibnja održala se manifestacija Kampusijada, sportsko natjecanje zagrebačkih studenata. Podijeljene su nagrade za ukupno 19 disciplina. Kampusijadu su posjetili Janica Kostelić i prorektor Miljenko Šimpraga.

Na zagrebačkom ZUK Borongaj 12. svibnja održala se manifestacija Kampusijada, sportsko natjecanje zagrebačkih studenata. Podijeljene su nagrade za ukupno 19 disciplina. Kampusijadu su posjetili Janica Kostelić i prorektor Miljenko Šimpraga.

Kampusijada, sportsko natjecanje zagrebačkih studenata, treću godinu zaredom ugostila je na Kampusu Borongaj studente željne zabave i natjecanja. Studenti su se 12. svibnja imali prilike natjecati u više od 20 disciplina koje su bile prilagođene svima. Usprkos kiši, studenti su pokazali hrabar duh željan sporta i zabave. Dodjelu nagrada upotpunili su posebni gosti – Janica Kostelić kao pomoćnica ministra MZOS-a, prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te dekani Hrvatskih studija, Fakulteta prometnih znanosti i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta – i pohvalili najbolje sportaše.

Organizacijski odbor Kampusijade zaprimio je ukupno 1347 online prijava, što je rekordan broj prijava povećan za 40% u odnosu na 2015. godinu. Studentske prijave zaprimljene su sa devetnaest različitih sastavnica Sveučilišta te veleučilišta i visokih škola. Kao najbolji fakultet po broju nagrada istaknuli su se Hrvatski studiji s čak 16 osvojenih pokala, dok se na drugom mjestu nalaze studenti Fakulteta prometnih znanosti sa 13 osvojenih pokala. Na trećem mjestu po osvojenim pokalima nalaze se studenti Ekonomskog fakulteta, a u stopu ih prate studenti Visoke poslovne škole Libertas.

– Ove godine smo ponosni što smo proširili broj sportskih aktivnosti, ali i broj dodatnog sadržaja. Centar Up2Date koji je održao radionicu o osobama s invaliditetom, te airsoft klub koji je održao prezentaciju ovog zanimljivog sporta samo su neke od aktivnosti koje su studentima ponudile raznovrsnost sadržaja na jednom mjestu. Žao nam je što je kiša spriječila dolazak većeg broja studenata, no smatramo da smo i ovu Kampusijadu uspjeli ispromovirati i potaknuti studentsku aktivnost i zabavu te smo s punim pravom zadovoljni cijelom manifestacijom! – izjavio je organizacijski odbor.

Organizacijski je odbor ove godine uspio uz pomoć sponzora osigurati i vrijedan nagradni fond za natjecatelje: PAN pivovara, AZM Politrip, Fun Factory, Jungle tribe i Hrvatsko narodno kazalište prepoznali su potencijal Kampusijade te odlučili najboljim studentima osigurati nagrade u obliku putovanja, osvježavajućih napitaka te studentskih pretplata na predstave. Cijela je manifestacija organizirana uz financijsku i logističku pomoć Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra u Zagrebu, Hrvatskih studija, Fakulteta prometnih znanosti te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Popis nagrađenih studenata možete pronaći na mrežnim stranicama Kampusijade.

FOTO: FACEBOOK/KAMPUSIJADA