LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni sport

Hrvatski studenti osvojili 6 medalja na EUG-u u Coimbri

Splićani su osvojili zlato, Zagrepčani se hvale medaljom iz svakog sporta u kojem su sudjelovali, a broncom su im se pridružili i Riječani.

Splićani su osvojili zlato, Zagrepčani se hvale medaljom iz svakog sporta u kojem su sudjelovali, a broncom su im se pridružili i Riječani.

Europske sveučilišne igre završile su, a hrvatske su se ekipe vratile kući brojeći odličja. Splićani su osvojili zlato, Zagrepčani su donijeli sa sobom četiri bronce, a pridružili su im se svojom broncom i Riječani. Svijetu smo pokazali da imamo i najboljeg nogometnog strijelca.

Portugalska Coimbra od 15. do 28. srpnja pretvorila se u pravo središte studentskog sporta ugostivši 4000 sportaša s 350 sveučilišta iz 40 europskih zemalja. Jedanaest je hrvatskih ekipa tijekom dva tjedna sudjelovalo u devet sportova od 13 mogućih, a odličja su osvojili u čak njih pet, pokazavši još jednom da smo nacija koja se može pohvaliti izuzetnim sportskim uspjesima.

Nogometaši splitskog Sveučilišta osvojili su bez puno muke nogometno zlato ostvarivši povijesni uspjeh. Do finala su stigli neporaženi, a u finalu su s 1:0 svladali ruski Smolensk State Academy. Ipak, to im nije bilo dovoljno pa su se odlučili još malo okititi. Antonio Pavlinović proglašen je tako najboljim strijelcem prvenstva osvojivši duplo odličje.

Najviše je medalja osvojilo zagrebačko Sveučilište, a mogu se pohvaliti i s medaljom iz svakog sporta u kojem su nastupili. Broncom su odlikovane zagrebačke veslačice, a potom su im se na tronu pridružile i badmintonašice. Sve su zaokružile po jedna ženska i jedna muška bronca u judu.

Da se i Riječani imaju kime pohvaliti, pokazale su njihove odbojkašice. Pridružile su se broncom zagrebačkoj ekipi zaokruživši tako sjajan nastup hrvatskih sportaša posljednjom, šestom medaljom.

Na Igrama su nastupali: Sveučilište u Zagrebu u badmintonu, judu i veslanju; Sveučilište u Splitu u nogometu (m); Sveučilište u Osijeku u odbojci (m); Sveučilište u Rijeci u odbojci (ž) te rukometu (ž); Sveučilište u Zadru u košarci 3x3 (ž); Sveučilište Sjever u košarci 3x3 (m) te stolnom tenisu (ž); Sveučilište u Dubrovniku u tenisu (m).

 

FOTO: PIXABAY