LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvenstvo za kadete

Hrvatski rukometaši osvojili srebro na Europskom prvenstvu za kadete!

Na Europskom prvenstvu u rukometu za kadete, koje je završilo jučer, 22. kolovoza, u Varaždinu, zlato su odnijeli Nijemci, Hrvati srebro, a Španjolci broncu.

Na Europskom prvenstvu u rukometu za kadete, koje je završilo jučer, 22. kolovoza, u Varaždinu, zlato su odnijeli Nijemci, Hrvati srebro, a Španjolci broncu.

Jučer je završilo Europsko prvenstvo u rukometu za kadete, odnosno rukometaše stare do 19 godina, u kojemu je Hrvatska zauzela visoko drugo mjesto. U finalu smo izgubili 20:34 od njemačke reprezentacije, koja je prvak ovog prvenstva, dok je broncu odnijela Španjolska.

Finale smo otvorili s Dominikom Kuzmanovićem na vratima, krila su, kako je priopćio HRS, držali Ivan Barbić lijevo i Matija Car desno. Na crti se nalazio Adam Šalić, a na vanjskim pozicijama Fabijan Grubišić, Marin Lisac i David Jurišić. Budući da smo u prvom njemačkom napadu ostali s igračem manje zbog isključenja kružnog napadača, Njemačka je lako došla do 0:2.

– Nažalost, svaku našu pogrešku Njemačka je koristila i kontrama pretvarala u pogodak. Tako su 20. minuti već bili na plus tri (8:11). Mi, osim Davida Jurišića, nismo imali igrača koji je bio u stanju zabiti s vanjske pozicije, a njega su Nijemci nakon tri pogotka posebno počeli čuvati.

Napad nam i dalje nije štimao. Šest minuta prije kraja prvoga dijela, Njemačka je pobjegla na četiri razlike (11:15). Govor tijela naših sugerirao je nemoć protiv vrlo agresivne i pokretljive njemačke obrane. Oni su na kraju odnijeli velikih pet razlike na predah (14:19). Hrvatska je imala čak sedam tehničkih pogrešaka. Premda su naši vratari bili bolji od njemačkog, 19 primljenih pogodaka jasno sugerira da nam obrana nije bila dobra u prvom poluvremenu.

Punih sedam i pol minuta nismo postigli pogodak u nastavku. Njemačka je za to vrijeme podigla svoju prednost na velikih osam razlike i praktički riješila pitanje pobjednika. Pokušao je hrvatski izbornik nakon toga s igrom sedam na šest. Ali ni to nije prolazilo. Njemačka je u 41. minuti bila na deset pogodaka prednosti (15:25). I rutinski je, bez većeg napora, odradila ostatak susreta. Na kraju su slavili s čak 14 razlike. Hrvatska je u drugom dijelu postigla samo šest pogodaka. – stoji u osvrtu HRS-a.

Njemačka je po treći put prvak u kategoriji mladih, dok je Hrvatima ovo treće srebro, osim čega imaju i dva zlata. Najbolji strijelac iz naše ekipe bio je David Jurišić, koji je postigao četiri pogotka, dok su u njemačkoj ekipi Tim Freihofer i Renars Uscins postigli po četiri pogotka.

Hrvatski rukometni savez objavio je kratki video s komentarima igrača Mandića i Barbića te izbornika Ivankovića koji možete pogledati u nastavku.
 
FOTO: FACEBOOK/HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ