LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportaši u Hrvatskoj

Hrvatski paraplivač Dino Sinovčić poručio: Koliko god imali poteškoća, možete više nego što mislite

Pred kraj razgovora Dino je najavio i skoru premijeru dokumentarnog filma o svojoj sportskoj karijeri.

Pred kraj razgovora Dino je najavio i skoru premijeru dokumentarnog filma o svojoj sportskoj karijeri.

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić bio je 28. gost podcasta U Zoni. S voditeljem Tomislavom Primorcem pričao je o svojim sportskim uspjesima i izazovima, ali i jasno poručio da njegov cilj nije samo osvojiti medalje, nego i motivirati druge.
– Koliko god imali poteškoća, možete više nego što mislite – zaključio je Dino, pozivajući osobe s invaliditetom da se više uključe u društveni život i izađu iz zone komfora.
Smatra da sport osobama s invaliditetom može znatno olakšati život pa ga ljuti što HRT ne prenosi Paraolimpijske igre i ne prepoznaje koliko bi to bilo značajno za osobe s invaliditetom. Kritički se osvrnuo i na druge razlike u tretmanu olimpijaca i paraolimpijaca, ističući da je osobama s invaliditetom često puno teže doći do vrhunskog rezultata.

Ipak, smatra da su uvjeti za sportaše s invaliditetom u Splitu bolji nego u Zagrebu te da se Split sve više prilagođava osobama s invaliditetom. U razgovoru se prisjetio i kako je njega borba s bolešću usmjerila prema sportu.

Osvajanje medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju smatra krunom prethodnih godina rada i odricanja u kojima je zaslužio titule svjetskog i europskog prvaka u plivanju. Pred kraj razgovora najavio je i skoru premijeru dokumentarnog filma o svojoj sportskoj karijeri.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Grada Splita i sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+.
FOTO: PRESS