LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Doprinos akademskom sportu

FOTO: HASS nagradio najuspješnije studente sportaše u prethodne dvije akademske godine

Donosimo popis nagrađenih nastavnika, studenata i ekipa kojima su pripale nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za uspjeh u prethodne dvije akademske godine.

Donosimo popis nagrađenih nastavnika, studenata i ekipa kojima su pripale nagrade Hrvatskog akademskog sportskog saveza za uspjeh u prethodne dvije akademske godine.

Prije nekoliko dana pored spomenika Draženu Petroviću i skulpture Svjetlo hrvatskog sporta održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza najboljim pojedincima i ekipama u ak. god. 2018/2019 i 2019/2020. 

Nagrade za ak. god. 2019/2020.

Nagrada za izbornika/trenera godine pripala je Draženu Pejiću, mag. cin., v. pred. U protekloj akademskoj godini osvojio je 2 srebrne i 2 brončane medalje u četiri različita sporta, što VEVU svrstava u red najuspješnijih sportskih visokoobrazovnih institucija u RH.

Najbolji je ženski kolektiv reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u odbojci na pijesku, koja je osvojila 1. mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske.

Titulu najboljeg muškog kolektiva nosi reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u košarci 3x3 za osvojeno 1. mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske, 4. mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu u Portugalu i 5. mjesto na Svjetskom sveučilišnom kupu u Xiamenu u Kini.

Najboljom sportašicom proglašena je Andrea Šimara sa zagrebačkog sveučilišta, koja je zauzela 5. mjesto na Europskom rukometnom prvenstvu, 3. mjesto na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku te 1. mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Zagreba u rukometu (najbolji strijelac i MVP). Riječ je o rukometnoj seniorskoj reprezentativki Hrvatske – 3. mjesto, Danska.

Najboljim sportašem proglašen je Ante Žužul sa zagrebačkog sveučilišta zbog svojeg košarkaškog uspjeha. Osvojio je 1. mjesto – Sveučilišno prvenstvo Hrvatske i Sveučilišno prvenstvo Zagreba – Košarka, 1. mjesto – Sveučilišno prvenstvo Hrvatske i Sveučilišno prvenstvo Zagreba – Košarka 3x3 i 5. mjesto – Svjetski sveučilišni kup – Košarka 3x3.

Za fair-play nagrađen je dr. sc. Željko Sudarić, v. predav. na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. 

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja zaslužni za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj: Nedeljko Pavlec i Davor Pavlović, obojica profesori sa Sveučilišta u Zagrebu.

Volonterkom godine proglašena je Sara Ćetković sa Sveučilišta u Zagrebu, dok je za životno djelo posmrtno nagrađen profesor Tihomir Palijan.

Nagrade za ak. god. 2018/2019.

Najboljim je izbornikom proglašen Ante Čutura, karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu. S reprezentacijom Sveučilišta u Zagrebu na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu osvojio je 4 zlatne i 1 srebrnu medalju, a karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu proglašena je najuspješnijim sudionikom prvenstva.

Najbolji ženski sportski kolektiv jest reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u stolnom tenisu, koja je osvojila 3. mjesto i brončanu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u stolnom tenisu održanom u Camerinu, u Italiji.

Najbolji je muški sportski kolektiv reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu u rukometu na pijesku, koja je osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu na pijesku održanom u Zagrebu.

Najboljom sportašicom proglašena je Lucija Lesjak, karate, Sveučilište u Zagrebu. Osvojila je zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u kategoriji +68 kg.

Najboljim sportašem proglašen je Karlo Raguž, karate, Sveučilište u Zagrebu. Osvojio je zlatnu medalju na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima održanom u Zagrebu u kategoriji +84 kg.

Nagrada za fair-play pripala je muškoj reprezentaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru u košarci 3x3.

Nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u sustavu visokog obrazovanja zaslužni za doprinos u razvoju i promicanju studentskog sporta u Republici Hrvatskoj jesu doc. dr. sc. Sanja Ćurković sa Sveučilišta u Zagrebu i Viktor Moretti, prof. Sveučilišta u Rijeci te Dražen Pejić, mag. cin., v. pred. s Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Nagrada za volontera godine pripala je Zvonimiru Katiću sa Sveučilišta u Splitu.
FOTO: UNISPORTHR