LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Grada Zagreba i KIF-a

GETFIT4FREE: besplatno vježbanje doma uz stručno vodstvo

– Građani će preko Zoom platforme imati priliku sudjelovati u besplatnim programima vježbanja pod stručnim vodstvom iz udobnosti vlastitog doma. – poručuju predstavnici projekta GETFIT4FREE.

– Građani će preko Zoom platforme imati priliku sudjelovati u besplatnim programima vježbanja pod stručnim vodstvom iz udobnosti vlastitog doma. – poručuju predstavnici projekta GETFIT4FREE.

Grad Zagreb i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu provode projekt GETFIT4FREE kojim zainteresiranima omogućuje besplatno vježbanje od kuće sve do kraja lipnja 2021, što je posebno korisno u trenutnoj situaciji kad su zbog epidemioloških mjera teretane i fitness-centri zatvoreni.

– Građani će preko Zoom platforme imati priliku sudjelovati u besplatnim programima vježbanja pod stručnim vodstvom iz udobnosti vlastitog doma. Treninzi će se provoditi uz rekvizite i pomagala koji su dostupni kod kuće. – poručuju predstavnici. 

Prijave za sudjelovanje u besplatnim programima vježbanja otvorene su do 6. prosinca. Zaprimaju se na e-adresu prijave.getfit4free@kif.hr

– Građani koji sudjeluju u projektu dobit će informacije o ispravnom provođenju treninga, praćenju individualnih smjernica tijekom vježbanja i savjete stručnjaka o brojnim ostalim faktorima neizostavnim za prevenciju brojnih bolesti i očuvanje zdravlja. Testirat će se funkcionalne i motoričke sposobnosti sudionika te izraditi individualne preporuke i programi za nastavak aktivnosti. – istaknuo je prof. dr. sc. Damir Knjaz.

Provoditelji projekta pojašnjavaju da je on usmjeren prema rizičnim skupinama tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi od 35 do 65 godina koji uglavnom žive sjedilačkim, nezdravim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba. 
 – GETFIT4FREE već nekoliko mjeseci donosi značajan doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preopterećenom zdravstvenom sustavu bez sumnje doprinosi i smanjenju troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života. Ujedno značajno podiže kvalitetu života te samim time osigurava zdraviju i sretniju budućnost svih nas. – dodaju.
FOTO: PIXABAY