LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki povratak nakon petogodišnje pauze

FOTO: Održana Kampusijada – s ovih fakulteta dolaze najbolje ekipe

Od studenata za studente je slogan ovogodišnje Kampusijade koja se vratila u Zagreb nakon 5 godina. U brojnim sportskim natjecanjima i kvizovima znanja, sudjelovali su studenti s nekoliko zagrebačkih fakulteta.

Od studenata za studente je slogan ovogodišnje Kampusijade koja se vratila u Zagreb nakon 5 godina. U brojnim sportskim natjecanjima i kvizovima znanja, sudjelovali su studenti s nekoliko zagrebačkih fakulteta.

Sredinom prošlog tjedna, od 1. do 3. lipnja na Znanstveno-učilišnom Kampusu Borongaj, održana je Kampusijada, najveće studentsko - sportsko natjecanje. Ovogodišnja Kampusijada pod sloganom Od studenata za studente vratila se nakon petogodišnje pauze i okupila brojne studente fakulteta i sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti su se natjecali u ukupno 12 sportskih disciplina i aktivnosti. Od grupnih sportova odigrali su se turniri u nogometu, odbojci, košarci i graničaru. Osim sportova s loptom, studenti su sudjelovali i u kartaškim turnirima, beerpongu, i stolnom nogometu. Od pojedinačnih aktivnosti natjecalo se u šahu i stolnom tenisu, a kvizoljupci su se okušali i u kvizu znanja.  

Na navedenim sportovima i aktivnostima sudjelovalo je oko 550 natjecatelja, a tijekom tri dana na Kampusijadu je stiglo više od 1200 posjetitelja.

Kampusijada se održala u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu. Poseban doprinos Kampusijadi dali su Zaklada Petrin korak te Udruga studenata komunikologije Agenda.

Za pripremu i realizaciju pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri, kojih je ove godine bilo više od 70 te Organizacijski odbor Kampusijade u sastavu studenata tri fakulteta Znanstveno-učilišnog Kampusa Borongaj. Na svečano otvorenje Kampusijade, 1. lipnja, stigao je Matija Cvek, a  za odličnu atmosferu, 2. lipnja, pobrinuli su se Filip Rudan i zagrebački ska/reggae/punk bend SlonOff.

Najuspješnijim studentima dodijeljene su i brojne nagrade u suradnji sa sponzorima: PolleoSport, Amazinga, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, P.O.C., Elipsa – s.z., Quehenberger logistics, Studena i Nexe d.d..

Osim sportskih aktivnosti, studenti i posjetitelji educirali su se na štandovima Zaklade Petrin korak i Safety Guru Instituta. Kampusijadu je posjetio i HAK-ov simulator prevrtanja kao i promotori Red Bull-a. Za sigurnost studenata i posjetitelja brinulo se Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

U nastavku donosimo rezultate i pobjedničke ekipe ovogodišnje Kampusijade:

Nogomet

 1. Aajde (Fakultet prometnih znanosti)
 2. Atomski FHS (Fakultet hrvatskih studija)
 3. Nogometni boemi (Filozofski fakultet)

Odbojka

 1. Ibuprofenke (Fakultet hrvatskih studija)
 2. Tratinčice (Fakultet hrvatskih studija)
 3. Minerva (Fakultet prometnih znanosti)

Košarka

 1. Belafuža (Kineziološki fakultet)
 2. Team BD (Kineziološki fakultet)
 3. Hackleri (Ekonomski fakultet)

Graničar

 1. Karmenovi Dadići (Fakultet hrvatskih studija)
 2. Luzeri (Ekonomski fakultet)
 3. Grga… (Fakultet elektrotehnike i računarstva)

Beerpong

 1. lipnja: ) Mrtvi idioti            2.) Genčin                   3.) Real Varit
 2. lipnja: 1.) Two phones           ) Ljubi brat               3.) Tim BD
 3. lipnja: 1.) Mokra Braća          2.) Bobi Naaći             ) Ljudi malih udova

Stolni tenis

1. lipnja        1.) Filip           2.) Mark          3.) Magdalena

 – 2.lipnja        1.) Stjepan       2.) Daniel        3.) Marin

 

Stolni nogomet

 • 1. lipnja    1.) Arte             2.) Okn           3.) Cabrones
 • 2. lipnja    1.) Lapad          2.) Sile            3.) Zmije

Šah

 • 1.lipnja     1.) Vid             2.) Mladen       3.) Mario
 • 2. lipnja    1) Robert         2) Marko         3) Eni

Briškula

 • 1.lipnja     1.) Spliće        2.) Loša kombinacija              3.) Štrace iz Terazze

Bela

 • 1. lipnja    1.) Buba švaba           2.) Lakers        3.) El Loco
 • 2. lipnja     1.) Nije FER               2.) Fritule        3.) Sarma Hayek

Trešeta

 • 2. lipnja    1.) FF                          2.) Pomalo       3.) Iza i Bane

Kviz

 1. Nadražen Zečić
 2. Bipolarni Medvjedi
 3. Lisica Lasica

 

– Ovim putem zahvalili bismo Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Fakultetu prometnih znanosti, Fakultetu hrvatskih studija, Sveučilištu u Zagrebu, Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu, Zakladi Petrin korak, klubu Roko, GDCK Zagreb, svim sponzorima i pokroviteljima kao i medijima što su nam pružili podršku u ostvarivanju ovogodišnje Kampusijade. – poručuju organizatori.

FOTO: PRESS