LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći studentski sportski događaj u Europi

Europske sveučilišne igre vjerojatno se ipak neće održati ovog ljeta u Beogradu

Peto izdanje Europskih sveučilišnih igara nakon više slučajeva odgađanja gotovo sigurno neće se uopće održati zbog pandemije koronavirusa.

Peto izdanje Europskih sveučilišnih igara nakon više slučajeva odgađanja gotovo sigurno neće se uopće održati zbog pandemije koronavirusa.

Europsko sveučilišno sportsko udruženje (EUSA) objavilo je kako se ovogodišnje, peto izdanje Europskih sveučilišnih igara, nakon više odgađanja, ipak neće održati ovoga ljeta kako je bilo planirano.

Najveći studentski sportski događaj u Europi trebao se održati u Beogradu prošle godine, ali igre su bile odgođene za ljeto 2021. godine. Zbog pandemije koronavirusa i stanja u ožujku 2021. igre su do daljnjeg odgođene u dogovoru sa srbijanskom vladom zbog sigurnosti sudionika, dužnosnika, volontera i svih građana Srbije.

Ako se situacija ne poboljša, igre u Beogradu bit će potpuno otkazane. Organizatori zajedno sa srbijanskom vladom i dalje istražuju mogućnosti održavanja događaja sa zakašnjenjem, no svi prijavljeni dobili su detaljne upute o povratu novca.

Europske sveučilišne igre održavaju se svake dvije godine. Sljedeće izdanje održat će se 2022. godine u gradu Lodz u Poljskoj i 2024. u gradu Debrecen-Miskolc u Mađarskoj. Do 30. rujna 2021. otvorene su i prijave za domaćina Europskih sveučilišnih igara 2026. godine.

Hrvatska je također bila domaćin Europskih sveučilišnih igara, i to trećeg izdanja koje se održalo 2016. godine u Zagrebu i Rijeci. Prema službenim podacima, upravo je na tom izdanju sudjelovalo preko 5 tisuća sudionika, što je najveći broj sudionika na igrama do sada.
FOTO: UNSPLASH