LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upoznavanje s bitnim elementima pristupa bavljenja sportom

Drugi simpozij „Djeca u sportu – važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša“

Cilj je simpozija upoznati sudionike s bitnim elementima cjelovita pristupa bavljenja sportom, koji uključuju trening, zdravstveno praćenje i skrb, fizikalnu terapiju, nutricionizam te specifične psihološke potrebe djece i mladih.

Cilj je simpozija upoznati sudionike s bitnim elementima cjelovita pristupa bavljenja sportom, koji uključuju trening, zdravstveno praćenje i skrb, fizikalnu terapiju, nutricionizam te specifične psihološke potrebe djece i mladih.

Drugi simpozij „Djeca u sportu – važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša“, koji je rezultat godina iskustva i istraživanja tvrtke Vertebra fizio, održat će se u nedjelju 22. veljače, od 9:00 do 19:30 sati u hotelu Antunović u Zagrebu. 

Tvrtka Vertebra fizio prepoznala je potrebu za okupljanjem eminentnih stručnjaka iz područja sporta i zdravlja, kao i drugih područja važnih u životu djece sportaša. Ovogodišnji simpozij, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, stavlja naglasak na važnost edukacije i prevencije u odgoju djece sportaša, kao i na odgoj za sportske i društvene vrijednosti.

Glavni je cilj simpozija upoznati sudionike s bitnim elementima cjelovita pristupa bavljenja sportom, koji uključuju trening, zdravstveno praćenje i skrb, fizikalnu terapiju, nutricionizam te specifične psihološke potrebe djece i mladih.

Simpoziju, na kojemu se očekuje 400 sudionika, prisustvovat će i brojni gosti iz svijeta vrhunskog sporta — Slavko Goluža, Ivana Habazin, Fran Peterlin te mnogi sportaši, sportašice, treneri i važni predstavnici različitih sportova, zdravstveni i prosvjetni djelatnici, koji svojim prisustvom žele podržati i potvrditi te u javnosti posredovati vrijednosti koje ovaj simpozij zastupa.

Pozivu na otvorenje simpozija odazvali su se i predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstva zdravlja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Zdravstvenog veleučilišta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a očekuje se i sudjelovanje predstavnika Hrvatskog školskog sportskog saveza, Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije, Kineziološkog fakulteta te drugih sportskih ustanova i organizacija.

FOTO: BAGADODO