LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Copa America: dan osmi

Domaćini razbili Boliviju, Ekvador izbacio Meksiko

Čileanci su na krilima s velikih 5:0 svladali Boliviju. Sjajni Ekvadorci su okončali turnir bezidejnim Meksikancima.

Čileanci su na krilima s velikih 5:0 svladali Boliviju. Sjajni Ekvadorci su okončali turnir bezidejnim Meksikancima.

Treće kolo razigravanja po skupinama donijelo je odgovore na brojna pitanja. Čileanci su uvjerljivom pobjedom zasjeli na vrh tablice skupine A, a Ekvador si je odličnom igrom protiv Meksika dao šansu za prolaz u drugi krug.

Prvu su utakmicu odigrali Meksiko i Ekvador. Meksikanci su nakon dobrih igara protiv Čilea i Bolivije slovili za favorite, dok je Ekvador u ovoj utakmici tražio prve bodove na turniru. Utakmica je tekla u suprotnom smjeru. Ekvador je dominirao terenom, a Meksiko im nije mogao parirati u fizičkom smislu. Njihove napade uspješno su odbijali Ekvadorci i prijetili im iz munjevitih kontranapada. Jedan takav urodio je plodom u 26. minuti kada je Miller Bolanos, nakon kontranapada, odbijeni udarac Ennera Valencije pospremio u nebranjenu mrežu Corone za 1:0. Bolanos je u 52. minuti na sredini terena presjekao jedno dodavanje Meksikanaca i uposlio Ennera Valenciju, koji je hladnokrvno završio akciju za 2:0. Meksiko je izjednačio golom Raula Jimeneza s bijele točke.

 

Ovih je dana u stožeru čileanske nogometne reprezentacije bilo dosta turbulentno. Njihov najbolji igrač i strijelac Arturo Vidal skrivio je prometnu nesreću, i to u alkoholiziranom stanju, u kojoj je bilo ozlijeđenih. Savaz ga nije htio kazniti neigranjem jer su procjenili kako im je previše bitan za igru. Problemi izvan terena nisu se pokazivali na nogometnom travnjaku. Čileanci su uništili Boliviju s velikih 5:0. Bolivijce je načeo Charles Aranguiz u trećoj minuti, a do poluvremena je prednost domaćina povećao Alexis Sanchez sjajnom (centarforskom) reakcijom na ubačaj Valdivije. Aranguiz je u nastavku postigao i svoj drugi pogodak, a za 4:0 zabio je stoper Gary Medel. Noć za zaborav Bolivije zaključio je Ronald Raldes autogolom u završnici utakmice.

Čile predvodi skupinu A sa sedam bodova. Slijede ih Bolivijci s četiri, a Ekvador još ima šansu za prolaz ako ne bude najlošija, treća momčad. Meksiko je zadnji u skupini s dva boda i za njih je ovo natjecanje završeno. 

 
FOTO: FACEBOOK