LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret Danu otvorenih vrata KIF-a

Diplomirani kineziolozi otvoreno o svojemu uspjehu

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svojem polju djelovanja. Ono što je najvažnije – možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih. – ističe Iva Banini.

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svojem polju djelovanja. Ono što je najvažnije – možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih. – ističe Iva Banini.

Upravljati jednim od najvećih sportskih centara u Španjolskoj, raditi na organizaciji Europskih igara ili uspješno balansirati posao nastavnice tjelesne i zdravstvene kulture, kondicijskih i osobnih treninga te voditi vlastite projekte – svakodnevni su izazovi za mlade i perspektivne hrvatske profesore kineziologije. Uspješni mladi Hrvati prepoznali su globalno rastuću potrebu za kineziologijom i iznimno uspješno vladaju svim njenim područjima. Kako se istaknuti i uspjeti u ovom svijetu, ususret Danu otvorenih vrata koji nas u srijedu, 29. svibnja 2019, s početkom u 12 sati očekuje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, podijelili su bivši studenti Iva Banini, Besim Aliti i Dora Bućan.

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svojem polju djelovanja. Ono što je najvažnije – možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih. – ističe Iva Banini, nastavnica tjelesne i zdravstvene kulture, osobna i kondicijska trenerica te vlasnica popularnog projekta Fithappylife Junkie.

Nakon stečene diplome Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Iva je nastavila u smjeru specijalizacije zaštite fizičkog i mentalnog zdravlja te izvrsnosti u sportu. 

– Razlog zašto sam krenula u tom smjeru činjenica je da su um i tijelo dio istog sistema i ono što um zamisli, tijelo postiže. Bez obzira na to da koliki god fizički potencijal imamo, mi ga ne možemo osloboditi ako postoje mentalna uvjerenja, strahovi ili odluke koje nas u tome sprečavaju. – dodaje.

Ono čega se s veseljem sjeća terenska je nastava iz kolegija Skijanja i Jedrenja gdje se nakon aktivne nastave i predavanja kolegij navečer pretvarao u nezaboravna druženja na zanimljivim lokacijama. Njezin recept za uspjeh krije se u povezivanju naučenih znanja. 

– Ono što nema direktne veze sa strukom su međuljudski odnosi. Nakon studija prisvojite neka iskustva i stvorite osobne moralne vrijednosti koje unesete u svoj rad i profesiju. Nema segmenta koji danas ne koristim, a za koji sam možda tada mislila da je pretjerano težak za položiti.

Besim Aliti, magistar kineziologije u edukaciji i sportskom menadžmentu, sportski je direktor Europske federacije za sveučilišni sport te vrlo uspješno organizira, upravlja i radi na više svjetskih sportskih projekata. 

– Temeljni je zadatak EUSA-e vođenje i koordinacija sveučilišnog sporta u Europi te delegiranje prava i koordinacija europskih sveučilišnih natjecanja. U okrilju odjela kojim upravljam organiziramo natjecanja u 23 sporta. Također, ostvarujemo suradnju s nizom sportskih organizacija kao što su Europski olimpijski odbor i Paraolimpijski odbor te europski sportski savezi raznih sportova. – napominje te dodaje kako je fakultet savršena platforma za stvaranje kontakata, širenje poznanstva i produbljivanje ljubavi prema sportu. Iako u svojoj karijeri ima niz uspješnih projekata iza sebe, upravo Europske igre u Bakuu ističe kao najdraži.

Dora Bućan živi svoj životni san. Radi kao sportska direktorica fitness-centra u Španjolskoj koji broji preko 1500 članova te u svom timu vodi 20 trenera. 

– Samo znanje koje sam stekla na fakultetu puno mi znači jer je presudno za posao koji radim. Cijelu energiju i atmosferu koju sam imala tijekom svih godina studiranja pokušavam prenijeti na svoje radno mjesto kako bi ljudi koje rade sa mnom mogli uživati jednako kao i ja. – kaže te poručuje svim budućim studentima Kineziološkog fakulteta da uz dobru volju i predanost radu vrlo lako mogu naći svoj dream job baš kao i ona!

Za buduće studente koji su zainteresirani za upis na Kineziološki fakultet organiziran je spomenuti Dan otvorenih vrata koji uključuje informativno predavanje, obilazak fakulteta i demonstraciju potencijalnih elemenata iz motoričkih znanja s razredbenog ispita. Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa imat će na lipanjskom upisnom roku. Prijave za studij vrše se elektronički na stranici Postani-student.hr te predajom potrebne dokumentacije osobno ili preporučenom pošiljkom na Kineziološki fakultet od 3. 6. do 7. 6. 2019. Razredbeni postupak za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održat će se 3. 7. 2019, a za integrirani sveučilišni studij Kineziologija 1. 7. i 2. 7. 2019.

FOTO: SELECT PR