LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GNK Dinamo pokleknuo je i u Sofiji protiv Ludogoreca

Dinamu pogreške uzrokovale visoki poraz

Niti drugo kolo Europske lige nije donijelo bodove Dinamu.

Niti drugo kolo Europske lige nije donijelo bodove Dinamu.

Katastrofalne pogreške stajale su Dinamo 3 pogotka kojima su gosti iz Bugarske uzeli 3 boda. Iako su većinu utakmice Bugari bili bolji, igrači Dinama su svojom nespretnošću sami odgovorni za sve primljene pogotke.

Dojam je bio loš u početnim minutama, vrlo brzo je primljen i pogodak. Nakon kornera domaćina uslijedila je serija pogrešaka i gol kakav se ne smije primiti. Krenulo je s lošim ispucavanjem Sarea nakon kornera, zatim ispadanja Brozovića, Šimunić nije spriječio ubačaj Marcelinha glavom, a Šimunović je ostavio strijelca Juninha Quixadu samog. Ispadanje u nekoliko faza Ludogorec je kaznio golom s dva metra potpuno usamljenog igrača.


Ono što je Dinamu nedostajalo Ludogorec je jako dobro radio. Nije mu trebalo previše da dođe do gola, svega dva-tri dobra dodavanja i Dinamova obrana je bila na mukama. S druge strane Dinamo je dolazio do 30-35 metara i nije bilo ideje za dalje. I prva situacija u kojoj su Modri upotrijebili nekoliko brzih dodavanja dovela je u priliku Soudanija koji je dobro pucao s ruba kaznenog protora, ali je Stojanov krajnjim naporom izvukao loptu iz desnog kuta.

Na terenu je iz minute u minutu bilo vidljivo da Dinamu itekako nedostaje brzine, pa i sigurnosti, a u 34. minuti je primio još jedan iznimno glup gol.

Ovaj put je krivac Oliver Zelenika koji je išao u dribling u svom kaznenom prostoru, uz dosta muke izbjegao da ne izgubi loptu, a onda je panično izbio samo do Misidjana, ovaj na 30 metara prima loptu, dolazi na rub kaznenog prostora i gađa sam gornji kut za 2:0.

Branko Ivanković je odmah na teren poslao Duju Čopa, izvadio iz igre vrlo nesigurnog Bakaryja Sarea i u završnici prvog dijela Dinamo je počeo igrati brže i odlučnije. Odmah su uslijedile i prilike, a najveća je bila ona Soudanija u 45. minuti kada mu je lijepo dodao Čop, a Alžirac je solidnim udarcem stavio na muke Stojanova. Ipak, bugarski vratar je pokazao vrlo dobre reflekse.

Pokušao je još prije odlaska na odmor i glavom Šimunić, međutim preslabo za Stojanova. Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav u svakom pogledu. Dinamo je držao neku ravnotežu na travnjaku, međutim svaki napad Ludogoreca je bio potencijalno itekako opasan dok su na drugoj strani napadi Dinama bili spori i u velikom broju slučajeva potpuno bezidejni s previše pogrešaka u dodavanjima.

Kada se tome dodaju i cijeli serijal početničkih pogrešaka kod golova, sve je jasno.

Naznake boljih vijesti u drugom dijelu dala je velika prilika Soudanija. Sammir je smirio loptu i odlično pronašao Soudanija koji je pobjegao obrani domaćina, došao sam pred Stojanova, ali ovaj brani njegov pokušaj.

Međutim i ti pomaci nabolje nakon sat vremena igre su pali u zaborav. I treći gol u stilu junaka češkog animiranog filma A je to. Ovaj put je Soudani uzeo loptu i u svom kaznenom prostoru bez ikakve potrebe i bez pritiska napucao je u leđa Šimunovića od kojeg se lopta odbija u čisti zicer kapetanu Djakovu, a ovaj rutinski zabija za 3:0.

Kao pristojan i zahvalan gost Dinamo je u Sofiju donio pune ruke darova, počastio je domaćina s tri gola i povećao kolekciju onih „dinamovskih golova“ u europskim natjecanjima.

Do kraja susreta Ludogorec je stao na loptu, odmah nakon gola je promašio još jednu stopostotnu priliku pa je nakon toga smirio igri i prepustio loptu Dinamu. Modri su kombinirali, pokušavali, ali sve je to bilo na silu i bez prave opasnosti.

U 80. minuti je Soudani napokon prevario Stojanova, no njegov pogodak je poništen jer je asistentu Čopu lopta pobjegla u gol aut, nakon toga je još Halilović izborio slobodni udarac na 17 metara, ali i pucao slabo, lopta je otišla preko gola.

Ludogorec je zasluženo slavio, iskoristio je Dinamove poklone i nanio novi udarac Dinamovim europskim ambicijama.

FOTO: TOMISLAV TERZIĆ