LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FS Alpe Adria 2017.

Dinamična vožnja bolida na prvom Formula Student natjecanju u regiji

Riteh Racing team ovu sezonu otvorit će natjecanjem u vlastitoj organizaciji na kojem će se moći vidjeti raznolikosti Formula Student svijeta, kao i konkurenti iz regije.

Riteh Racing team ovu sezonu otvorit će natjecanjem u vlastitoj organizaciji na kojem će se moći vidjeti raznolikosti Formula Student svijeta, kao i konkurenti iz regije.

Riteh Racing Team 22. rujna u 12 sati i 23. rujna u 9 sati na kartodromu Bura, Šmrika organizira događaj pod nazivom FS Alpe Adria 2017. na kojem će sudjelovati Formula Student bolidi i Moto student team. Ovaj događaj povezuje Sveučilišta iz Maribora, Ljubljane, Beograda, Mostara, Kragujevca, Zagreba, Splita i Rijeke te pospješuje razmjenu iskustva i znanja između članova timova.

Formula student međunarodno je obrazovno automoto natjecanje koje se od 1980. godine odvija pod vodstvom Instituta inženjera strojarstva. Trenutno postoji preko 600 momčadi iz cijeloga svijeta, a taj je broj u porastu iz dana u dan, kao i broj novih natjecanja. Njegov je cilj razviti trkači bolid uz sustavno napredovanje članova kroz jedinstven način testiranja teorijskog znanja.

Koncepcija FS Alpe Adria 2017. bit će slična službenom Formula Student natjecanju s jednom razlikom – statičke discipline ostavljaju se po strani. Naglasak na ovom događaju stavlja se na dinamičke discipline, tj. vožnju bolida do njihovih i vozačevih granica.

Nadalje, događaj je odlična prilika za mlade i perspektivne studente. Ujedno je to idealna prilika za tvrtke koje traže kompetentne studente i mlade magistre s iskustvom koji se natječu uz bok vrsnim inženjerima iz svijeta i diskutiraju o rješenjima s vrha auto industrije. Svi posjetioci i sponzori uživo mogu vidjeti raznolikost samog Formula Student svijeta te trenutne konkurente/prijatelje iz regije.

Treba napomenuti i da je prošla sezona bila najuspješnija sezona u povijesti Riteh Racing teama. Na natjecanjima u Italiji, FS Italy, i Češkoj, Baltin Open Bohemia ostvario je odlične rezultate. U Italiji su osvojili u klasi 1C 10. mjesto od ukupnih 51, a 4. mjesto na Endurance disciplini klase 1C i 6. mjesto iste discipline klase 1C i 1E. U Češkoj su osvojili 1. mjesto u Utrci ubrzavanja te u disciplinama Hill Climb, Autocross utrci i utrci izdržljivosti 3. mjesto. Na samom kraju natjecanja, sa svim bodovima, zauzeli su 3. mjesto u klasi 1C.

Više o formuli za uspjeh mladih studenata pročitajte na poveznici ili pronađite na službenoj Facebook stranici.

FOTO: RITEHRACING TEAM