LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
studentski sportski događaj

Danas u Splitu započinje svjetsko sveučilišno prvenstvo u „cheerleadingu”. Sudjeluje i hrvatski tim!

Timovi iz Kine, Australije, Bugarske, Mađarske, Japana, Litvanije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske te udaljenih Kanade i SAD-a, zajedno s mnogim drugim, priredit će nezaboravno plesno iskustvo za sve posjetitelje.

Timovi iz Kine, Australije, Bugarske, Mađarske, Japana, Litvanije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske te udaljenih Kanade i SAD-a, zajedno s mnogim drugim, priredit će nezaboravno plesno iskustvo za sve posjetitelje.

Ovoga ljeta, od 2. do 4. kolovoza 2024. godine, Split će ponovno postati okupljalište studenata iz cijele Europe i svijeta. Dvorana Športskog centra Bazeni Poljud bit će domaćin FISU Svjetskog sveučilišnog prvenstva u cheerleadingu, pružajući građanima Splita i njihovim gostima pravi plesni spektakl. Organizatori FISU Cheerleading natjecanja su Međunarodna federacija sveučilišnog sporta (FISU), Hrvatska akademska sportska federacija (CASF), Sveučilište u Splitu te Studentski sportski savez Split – UniSport Split.

Prva edicija FISU Cheerleading održana je 2018. godine u poljskom gradu Lodzu, gdje su sudjelovali natjecatelji iz trinaest zemalja sa četiri kontinenta. Ovaj događaj je bio značajan korak za popularizaciju cheerleadinga kao sporta na međunarodnoj razini. Nažalost, zbog pandemije COVID-19, natjecanje planirano za 2020. godinu u Koreji nije se moglo održati, čime je Split dobio priliku da nastavi tradiciju i ugosti ovaj uzbudljivi događaj.


Ove će godine na FISU Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u cheerleadingu sudjelovati nacionalne sportske federacije iz raznih zemalja, čime se dodatno podiže međunarodni značaj ovog događaja. Timovi iz Kine, Australije, Bugarske, Mađarske, Japana, Litvanije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske te udaljenih Kanade i SAD-a, zajedno s mnogim drugim, priredit će nezaboravno plesno iskustvo za sve posjetitelje.
 

Timovi su stigli u Split i odradili prve treninge


Grad Split jučer je bio prepun uzbuđenja dok su timovi iz cijelog svijeta stizali u Split. Mnogi timovi nisu gubili vrijeme te su odmah započeli s treninzima. Organizacijski tim je aktivno sudjelovao u pripremama, osiguravajući da sve teče bez problema. Oni su dočekali timove, pomogli s logistikom te pružili podršku gdje god je to potrebno. Uz to, zabilježili su fantastične trenutke kroz objektiv, dokumentirajući prve treninge i vidljivo uzbuđenje sudionika.
 

Spremni ste promijeniti svijet? Podijelite svoju inovativnu ideju na znanstvenoj pozornici


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FISU Cheerleading 2024 Split (@fisu.cheerleading)

Najveći studentski sportski događaj u Splitu ovog ljeta


Ovaj događaj predstavlja još jedan u nizu vrhunskih akademskih sportskih događaja koji se održavaju u Hrvatskoj, a sve u sklopu priprema za Europske sveučilišne igre koje će Split ugostiti 2028. godine.
 

„S obzirom na to da ćemo 2028. godine biti domaćini Europskih sveučilišnih igara, izuzetno je važno neprekidno unapređivati naš profesionalni tim organiziranjem velikih studentskih događaja i održavanjem baze volontera. Bez obzira na iskustvo timova, uvijek je izazov, ali i zadovoljstvo, pretvoriti našu relativno staru infrastrukturu u sportsku arenu dostojnu svjetskih standarda.“, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora natjecanja, Toni Gamulin.


FISU Svjetsko sveučilišno prvenstvo u cheerleadingu okupit će više od 500 sudionika iz 13 zemalja i 46 svjetskih sveučilišta tijekom pet dana na Bazenima Poljud. Predstojeći događaj nije samo sportsko natjecanje; on predstavlja simbiozu sporta, zabave, obrazovanja i miješanje različitih kultura, sve u srcu turističke sezone. 
 

FSB Racing Team osvojio prvo mjesto na Formula Student natjecanju u Poljskoj


„Na kraju, zadovoljni smo što svake godine obogaćujemo turističku sezonu u Splitu sportskim događajima,“ dodao je.


Događaj počinje svečanom ceremonijom otvaranja koja će se održati danas u 21 sat na Kampusu Sveučilišta u Splitu kod restorana. Natjecanje i dodjela medalja planirani su od 2. do 4. kolovoza 2024. godine. Osim službenog dijela natjecanja, organizatori su, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, pripremili Cheerleading kamp – WUC 2024, gdje će djeca predškolskog uzrasta imati priliku naučiti osnove cheerleadinga, rukovati pom-ponima i uživati u prekrasnim nastupima uživo.

Osim discipline Pom, koja je najpoznatija u cheerleadingu, Split će ugostiti i discipline kao što su HipHop, Coed Premier, Coed Elite, All Female Premier, All Female Elite, Jazz, Pom Doubles i Hip Hop Doubles. Među natjecateljima, hrvatski sveučilišni tim predstavljaju četiri studentice koje će pokazati svoje vještine u dvije kategorije – hip hop double i cheer double.

Sveučilište u Splitu sudjeluje u međunarodnoj znanstvenoj platformi kroz koju se potiču rješenja za globalne probleme


Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a detaljni rasporedi i informacije o natjecanju dostupni su na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na službenoj web stranici događaja. Također, događaj možete pratiti na FISU.tv.

IZVOR: FISU SVJETSKO SVEUČILIŠNO PRVENSTVO U CHEERLEADINGU
FOTO: FUSU.TV