LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kineziološki fakultet u Zagrebu

Damir Martin i Gordan Giriček na putu prema trenerskoj karijeri

– Studij na Kineziološkom fakultetu izvrstan je za stjecanje stručnoga znanja koje mi trenutno pomaže u razumijevanju trenažnih procesa te u budućem radu s mlađim naraštajima. – rekao je veslač i osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016, Damir Martin.

– Studij na Kineziološkom fakultetu izvrstan je za stjecanje stručnoga znanja koje mi trenutno pomaže u razumijevanju trenažnih procesa te u budućem radu s mlađim naraštajima. – rekao je veslač i osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016, Damir Martin.

Veslač Damir Martin i bivši košarkaš Gordan Giriček pripremaju se i za drugi životni poziv. Obojica su ostvarila vrhunske rezultate predstavljajući Hrvatsku na najvažnijim svjetskim sportskim natjecanjima. Uz naporne treninge i vrijedan rad koji su rezultirali brojnim sjajnim osvojenim odličjima, dvojica uspješnih sportaša na putu su prema drugoj, trenerskoj karijeri. Veslač i osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016. te uspješni bivši košarkaš vrijedni su studenti stručnoga studija Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na koji pozivaju mlade naraštaje. Ususret novoj studijskoj godini, otkrivaju vlastite planove za budućnost.

– Naredna dva olimpijska ciklusa volio bih provesti kao vrhunski sportaš, a nakon toga stečeno znanje prenositi mlađim sportašima. Studij na Kineziološkom fakultetu izvrstan je za stjecanje stručnog znanja koje mi trenutno pomaže u razumijevanju trenažnih procesa te u budućem radu s mlađim naraštajima. – rekao je veslač i osvajač srebrne medalje na OI Rio 2016, Damir Martin.

Kineziološki fakultet ovoga tjedna vrši prijave za sveučilišni studij Kineziologije na kojem se studenti obrazuju za budući neposredni rad u nastavi Tjelesne i zdravstvene kulture na svim razinama obrazovanja, te za stručni studij za izobrazbu trenera na kojem se obrazuju za obavljanje stručnih poslova u sportu. Studijski centar za izobrazbu trenera ove godine proširio je broj zanimljivih studijskih usmjerenja, pa tako budući studenti mogu izabrati: akrobatski rock and roll, atletiku, badminton, bejzbol, biciklizam, biljar, boks, dizanje utega, hokej na travi, hrvanje, jedrenje, judo, kajakaštvo, karate, kick boxing, klizanje, konjički sport, košarku, kuglanje, mačevanje, nogomet, odbojku, pikado, ples, plivanje, rukomet, skijanje, sportsku gimnastiku, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje.

– Golemo sportsko iskustvo stekao sam igrajući košarku više od 20 godina. Upisom na KIF shvatio sam i važnost obrazovanja koje ima veliku ulogu u sportskom uspjehu. Prema svojoj budućnosti idem polako i spontano te  bih, ako bude prilike, jednoga dana volio biti dio košarkaškoga saveza. – otkrio je uspješni bivši košarkaš i student KIF-a Gordan Giriček.

Priliku da se pridruže brojnom društvu uspješnih stručnjaka kineziologa, budući studenti imat će na ovogodišnjem ljetnom razredbenom ispitu koji se za integralni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Kineziologije održava 3. i 4. srpnja. Za preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera održava se 5. srpnja. 

Ovog vikenda, u subotu, 10. lipnja u velikom Amfiteatru Kineziološkog fakulteta održat će se i prva konferencija Motorička znanja djece predškolske dobi. Kineziolozi, psiholozi, rehabilitatori i odgojitelji predstavit će značajne rezultate projekta te praktične smjernice mjerenja motoričkih znanja, tjelesne aktivnosti djece, programiranja kinezioloških aktivnosti u različitim uvjetima te primjere provođenja učenja i vježbanja u sustavu odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi.

Detaljnije informacije o prijavama i upisima te aktivnostima Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nalaze se na poveznici.

FOTO: FACEBOOK