LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvorište košarkaškog talenta

CroHoops košarkaška liga polako prerasta u nacionalni amaterski košarkaški projekt

Već četiri godine CroHoops košarkaška liga dokazuje kako se sport može razvijati i u čistom amaterizmu na najučinkovitiji način.

Već četiri godine CroHoops košarkaška liga dokazuje kako se sport može razvijati i u čistom amaterizmu na najučinkovitiji način.

Ako se traži rasadnik talenata i učinkovitoga sportskoga rada, marljivih sportaša i srčanih boraca pod košem, onda je to definitivno CroHoops košarkaška liga – najjače amatersko natjecanje za sudionike s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Boćarski dom svake je nedjelje, jesensko-proljetnog natjecateljskog perioda, sjecište pravog košarkaškog entuzijazma, zalaganja, truda i želje za uživanjem u jednom od najljepših momčadskih sportova.

FOTO: CroHoops košarkaška liga

Već četiri godine CroHoops košarkaška liga dokazuje kako se sport može razvijati i u čistom amaterizmu na najučinkovitiji način, u kojem je zalaganje plaćeno jedino pljeskom gledatelja i osobnim zadovoljstvom te momčadskim elanom da se dogura do finala i bude najbolji u sezoni.

– Kroz naš je sustav u šest sezona prošlo više od 30 sastava s više od 600 košarkaša. Naši najbolji igrači, poput MVP-a lige Damira Feliksa Mijića (trenutno vrlo uspješno nastupa za sastav KK Hermes Analitica u A1 ligi), Nenada Milkovića, Domagoja Matića i Hrvoja Božića postali su ne samo prepoznatljivi trademark dinamike i atraktivnosti CroHoops lige, već i mjerilo košarkaških vrijednosti kako u domaćim amaterskim, tako i u profesionalnim ligama – ističe Pere Markić, direktor tvrtke Sportmixta, u čijem je vlasništvu CroHoops košarkaška liga.

CroHoops košarkaška liga ima izraženu tendenciju širenja na susjedne županije (u ligi nastupa i sastav iz Bjelovara), s dugoročnim ciljem postati nacionalni amaterski košarkaški projekt (u ligi također već drugu uzastopnu sezonu nastupa sastav iz Zadra).

– Primarna nam je misija učiniti sve kako bi se igrači u našem sustavu natjecanja osjećali prihvaćeno i cijenjeno, dakle bili u centru pažnje. Moto Players first najbolje opisuje našu misiju. Utakmice traju 48 minuta čiste igre, a diskvalificirajuća je šesta osobna pogreška (kao u NBA ligi). Svi su sastavi i igrači detaljno prezentirani na službenoj mrežnoj stranici, koja je ažurirana na dnevnoj bazi uz pregršt tekstovnih objava, statističkih pokazatelja te obrađenih video materijala. Zvuči fascinantno, ali je činjenica – CroHoops liga na tjednoj bazi producira i objavljuje veću količinu obrađenih te publici prilagođenih video materijala od svih domaćih liga zajedno! – naglašava Marjan Crnogaj, voditelj lige.

Sezona 2016./17. uvelike je u tijeku, a svaka nedjelja u Boćarskom domu predstavlja 10 sati čistog košarkaškog užitka u srazu 12 ekipa koje se trenutačno bore za ulazak u finale. Natjecateljski ciklus traje 22 kola, a 8 najboljih momčadi ulazi u završnicu CroHoops košarkaške lige. Namjera je u svakom slučaju ovim velikim amaterskim projektom unaprijediti razinu natjecanja, na FIBA certificiranom parketu Boćarskog doma, sucima koje delegira Hrvatski košarkaški savez (HKS) te redovitim tjednim objavama u hrvatskom medijskom prostoru pokazati vrijednost ovog amaterskog natjecanja – rasadnika košarkaških talenata.

– Želja nam je, imajući na umu tradiciju, iskustvo, ali i sportsku kvalitetu koju CroHoops košarkaška liga danas ima, postati jedno od najbrže rastućih te najprepoznatljivijih košarkaških natjecanja ove kategorije u cijeloj Europi, pa i šire – poručuje Marjan Crnogaj.

FOTO: PR