LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nacionalna sveučilišna prvenstva

Biograd u svibnju postaje središte studentskog sporta uz "UniSport Finals"

Hrvatski akademski sportski savez kao iskusni sportski organizator priprema završnicu nacionalnih sveučilišnih prvenstava u Biogradu na Moru. Događaj će okupiti gotovo 1200 sudionika u 8 sportova.

Hrvatski akademski sportski savez kao iskusni sportski organizator priprema završnicu nacionalnih sveučilišnih prvenstava u Biogradu na Moru. Događaj će okupiti gotovo 1200 sudionika u 8 sportova.

Čak 1200 studenata u svibnju će na tri dana učiniti Biograd na Moru središtem hrvatskog studentskog života, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj 24. travnja u Gradskom poglavarstvu grada Biograda na Moru. Naime, potpisivanjem ugovora o suradnji između Hrvatskog akademskog sportskog saveza i grada Biograda utvrđeno je kako će potonji od 18. do 20. svibnja biti domaćin završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava, popularnim UniSport Finals.

Nakon četiri godine na obalama Istre to će biti prvi put da najveći događaj hrvatskog studentskog sporta dolazi u Biograd na Moru. Sve sudionike, kao i građane grada Biograda, očekuje bogat i uzbudljiv program širom grada.

– Središte društvenog života u Biogradu tih će dana biti naša riva na kojoj će se ove igre svečano otvoriti u četvrtak, dok ćemo sutradan našim studentima pokazati pravu dalmatinski feštu uz Ribarsku noć i koncert Mladena Grdovića. Nakon što završe svoja sportska nadmetanja i okite se medaljama, u subotu im pripremamo jedinstvenu proslavu uz koncert grupe Prljavo Kazalište. – rekao je domaćin, gradonačelnik Ivan Knez, ujedno pozvavši svoje sugrađane i njihove goste da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju te na taj način daju podršku hrvatskim studentima.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez. On iza sebe ima najveći multisportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016, stoga organizacijskog iskustva ne nedostaje.

– UniSport Finals su najveći događaj iz područja nacionalnog studentskog sporta i uistinu ne pretjerujemo kada im tepamo kao 'hrvatskoj Univerzijadi'. Ako stanemo i razmislimo, vidimo kako natjecanja gotovo 1200 sudionika u 8 sportova nisu uopće mala stvar, pogotovo ukoliko se u obzir uzme stupanj kvalitete u nekima od sportova, jer brojni se natjecatelji natječu i u profesionalnim ligama. Nadam se da će i Biograd razvijati sportsku infrastrukturu paralelno s rastom ove naše manifestacije. – poručio je predsjednik HASS-a, Zrinko Čustonja, istaknuvši kako studentski sport u Europi i Hrvatskoj doživljava svojevrsnu renesansu.

S time se složio i predstavnik natjecatelja, košarkaški reprezentativac Sveučilišta u Splitu Ivan Rašetina. Istaknuo je konstantan razvoj studentskog sporta u Hrvatskoj iz godine u godinu te izrazio nadu u što bolji plasman svoje ekipe na ovome natjecanju.

UniSport Finals prilika su za upoznavanjem studenata iz svih krajeva Hrvatske te predstavljaju idealnu platformu za razmjenu ideja i iskustava kroz različite vrste akademskih aktivnosti koje se ove godine planiraju uvrstiti u program. Inače, simboličnom točkom dobrodošlicu studentima u svoj grad izrazile su i mažoretkinje grada Biograda na Moru, a domaćini i organizatori su još jednom pozvali sve građane na davanje podrške ovom događaju na sportskim terenima i izvan njih.

Foto: Hrvatski akademski sportski savez
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ