LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Tjedan otvorenih ventila 2016.“

Besplatan „Discovery zaron“ za splitske studente

Tjedan ronjenja održavat će se od 11. do 16. studenoga 2016. na bazenima Poljud, a „After dive party“ 17. studenoga 2016. u Day & Night Clubu Kameleon.

Tjedan ronjenja održavat će se od 11. do 16. studenoga 2016. na bazenima Poljud, a „After dive party“ 17. studenoga 2016. u Day & Night Clubu Kameleon.

Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu organizira treći Tjedan otvorenih ventila od 11. do 17. studenoga 2016. Split kao studentski grad (s 24 000 studenata) jedini je grad u Republici Hrvatskoj gdje se studentima kao izvannastavna aktivnost nudi besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja te upoznavanja opreme za ronjenje. 

– Ovakvim događajem cilj nam je približiti ronjenje što široj populaciji, ali i razviti brend Sveučilišta u Splitu kao jedinoga  Sveučilišta na moru koji nudi studentima ronjenje – poručuju organizatori.

Tjedan ronjenja održavat će se od 11. do 16. studenoga 2016. na bazenima Poljud, a After dive party 17. studenoga 2016. u Day & Night Clubu Kameleon. Otvorenje i znanstveno popularna predavanja održat će se u petak, 11. studenoga 2016., u sjevernome tornju Sveučilišne knjižnice s početkom u 17 i 30 sati. Program je, osim edukacije iz područja SCUBA ronjenja, ove godine nadopunjen te će na bazenima Poljud biti i studenti medicine (Mefst, Cromsic) koji će za vježbu primjenjivati svoja teoretska znanja iz pružanja prve pomoći utopljenicima. U program su uključena i djeca iz doma Maestral.

Tjedan otvorenih ventila osmislili su studenti Sveučilišta u Splitu. Nakon uspješnoga predstavljanja ronjenja 1. lipnja 2013. u sklopu Studentskog dana sporta i aktivizma na Rivi i Tjedna otvorenih ventila 2014. i 2015., važnost ovoga događanja prepoznali su i podržali: predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Sveučilište u Splitu, Odjel za studije mora, Grad Split, Sveučilišni športski savez, Studentski centar Split, SZST, Big blue diving Bol, HRM, RK Split, KŠR Split, Free fall diving equipment, FESB racing team, PSS, Beuchat, Iglun d.o.o, Aqua mares, Seac sub, Coca-Cola, Zajednica tehničke kulture i mnogi drugi.

Dodatne informacije pronađite na Facebook događaju.

FOTO: PIK SPLIT