LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Željezničaru

BBB pozivaju na „Otpor sistemu“

Dana 16. svibnja u Željezničaru nastupaju Šank?!, Pankreas i Pigsty and the Barell Squad.

Dana 16. svibnja u Željezničaru nastupaju Šank?!, Pankreas i Pigsty and the Barell Squad.

Navijačka skupina Bad Blue Boys, zbog borbe za demokratski Dinamo i pravo članova da biraju, trpi žestoku represiju. Rigorozne kontrole na ulazima, zabrane, crne liste, pa čak i pregledavanje karti po završetku utakmice samo su dio mjera kojima ih se pokušava ušutkati i maknuti sa stadiona.

Usprkos svemu, Boysi i dalje vode borbu do posljednjeg čovjeka. U petak 16. svibnja od 20 sati Klub navijača Bad Blue Boys u Željezničaru organizira koncert pod nazivom Otpor sistemu. Nastupaju Šank?!, Pankreas i Pigsty and the Barell Squad.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povezanost punka i navijačke subkulture u Zagrebu je duboka i postoji od samih početaka naše grupe. Beskompromisni bunt, život na marginama društva i vječni sukob s nametnutim autoritetima glavne su karakteristike Dinamovih navijača. Bile i ostale do danas.

Mangupi sa zagrebačkih ulica, svojevremeno i najglasniji protivnici tadašnjeg režima i njegovi najglasniji kritičari, među prvima su početkom devedesetih starke i jeans zamijenili vojničkim čizmama i maskirnim hlačama, uzeli oružje u ruke te stali na barikade da obrane svoju Domovinu.

Devedesetih, kada se tadašnja vlast poigravala s imenom i poviješću Svetoga kluba, na putu policijskim pendrecima i političkoj samovolji stajali su mladići u spitkama i martama i tad, kao i osamdesetih, izvrgavani ruglu gradske „gospode“ zaglupljenih masa, korumpiranih novinara i još korumpiranijih političara.

Za mnoge se mijenjaju vremena kako godine prolaze, ali za nas se malo toga mijenja… Mase su gluplje nego ikad, mediji su obični reklamni panoi raznih moćnika i njihovih korporacija, policija i dalje pleše onako kako glavonje sviraju, vlast je najveći neprijatelj svog vlastitog naroda, a sustav je brutalniji i perfidniji no ikad.

Ali i danas na barikadama stoje neki novi klinci…

Ulaznice se mogu kupiti u Suvenirnici, Ilica 37. Cijena je u pretprodaji 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna.

FOTO: BAD BLUE BOYS